The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Sunucu Kabini Boyutları Önemlidir: Bu 3 Kritik Sunucu Kabini Ölçülerini Tam Olarak Alın

Sunucu kabini, veri merkezinde veya bilgisayar odasında bulunan kritik kabine monte BT cihazlarını ve ekipmanlarını barındırır ve düzenler. Sunucu kabinleri, iyi bir fiziksel altyapı tasarımının bel kemiğidir ve BT sistemleri ve kapasitelerinden tam olarak yararlanmanızı sağlar. Doğru kabin, içerideki hassas BT sistemlerinin fiziksel korumasını ve güvenliğini sağlarken zemin alanını ve enerji verimliliğini optimize etmeye yardımcı olur.

Açıkçası, iyi bir sunucu kabininde sadece BT depolamasından çok daha fazlası vardır. Bununla birlikte dikkate alınması gereken birçok değişken olsa da (önceden yapılandırılmışa karşı özelleştirilmiş, açık kabinlere karşı kapalı kabinler ve 2 direkli kabinlere karşı 4 direkli kabinler), sunucu kabinlerinizi doğru şekilde almak BT depolama alanını veya sunucu kabini ölçülerini anlamakla başlar. Buna üç ölçüm seti dahildir: sunucu kabini yüksekliği, sunucu kabini genişliği ve sunucu kabini derinliği.

Büyük ölçüde sektör, bileşenlerin seçtiğiniz herhangi bir kabin markasına sığmasını sağlamaya yardımcı olmak için bu üç ölçümü standartlaştırmıştır. Ancak standart boyutlar yaygın olarak bulunsa da veri merkezinizi düzgün bir şekilde planlayabilmeniz için üç ana sunucu kabini ölçüsünün ne olduğunu ve ne anlama geldiğini anlamanız gerekir.

Sunucu kabini boyutları hakkında bilmeniz gerekenlere daha yakından bakalım.

Sunucu Kabini Yüksekliği

Standart sunucu kabini boyutlarından bahsederken, 42u kabini genellikle konuşmanın bir parçasıdır. Bu ölçü özellikle kabinin yüksekliğini ifade eder. U veya bazen RU, ünite veya kabin ünitesinin kısaltmasıdır. Bir kabin ünitesi veya U, 1,75 inç veya 44,45 milimetreye eşdeğerdir. Bu nedenle 42U kabin, toplam 73,5 inç kullanılabilir dikey ekipman alanı sağlar.

Diğer standart ve yaygın olarak bulunan sunucu kabin yükseklikleri arasında 22U ve 27U (genellikle yarım kabinler olarak adlandırılır) ve yüksek yoğunluklu veri merkezi operasyonları için tasarlanmış ekstra büyük 48U kapatmalar bulunur. Küçük bir ofis uygulaması için tek ihtiyacınız olabilecek 1U kadar küçük boyutlu kompakt duvara monte kabinler de mevcuttur.

U yalnızca sunucu kabin yüksekliği için geçerli değildir; kabinlerin içine monte edilecek BT cihazlarının yüksekliğini belirlemek için de kullanılır. Çoğu cihaz (örneğin sunucular, güç dağıtım üniteleri, KGK üniteleri, KVM anahtarları ve yama panelleri) 3U, 2U veya 1U boyutu olarak sınıflandırılır. Kabine kaç cihazın sığabileceğini belirlemek, her bir cihazın boyutlarını eklemek ve kabininizin yükseklik ölçülerini aşmamalarını sağlamakla ilgilidir. Elbette her zaman büyümeye ve gelecekte eklemeniz gerekebilecek ek ekipmanlara yer açmak istersiniz.

Sunucu Kabini Genişliği

Sıkça kullanılanları duyacağınız bir diğer standart sunucu kabini boyutu 19 inç kabindir. Bu ölçüm kabin genişliğini ifade eder. Ancak sunucu kabininin tüm dış genişliğine değil, özellikle montaj genişliğine atıfta bulunduğu açık olmalıdır. Birçok sunucu kabini dış yüzeyi 24 inç genişlikte ve hatta daha geniştir, bunu da sunucu odanızı yapılandırırken ve kullanılabilir zemin alanına kaç kabini sığacağını belirlerken bilmeniz önemlidir.

Sunucu gibi bir cihazda, montaj genişliği bir montaj deliğinden veya braketinden diğerine ölçülür. Cihaz daha sonra ön paneli kabine cıvatalayarak veya klipsleyerek monte edilir. Genel olarak 19 inç sunucu kabini, çok fazla yer veya raf kaplamadan yoğun donanım yapılandırmalarına izin verir.

Sunucu Kabini Derinliği

Kabin sunucusu ölçüleri üçlüsünün kalan parçası, sunucu kabin derinliği veya kabinin ön rayı ile arka rayı arasındaki mesafedir. Derinlikler sadece birkaç inçten 50 inçe kadar veya daha fazla olabilir. Ancak sunucu kabinleri için en yaygın standart derinlik ölçüleri aşağıdaki gibidir:

  • 27 inç - Sığ
  • 31 inç - Orta derecede derin
  • 37 inç - Ortalama derinlik
  • 42 inç - Derin

Bu sayıların fiili derinlikler olduğunu unutmayın. Kullanılabilir derinlik her zaman biraz daha azdır. Kapıların açılmasını ve rayların monte edilmesini sağlamak için kabinin önünde ve arkasında az miktarda alan bırakılmalıdır. Tipik olarak bu derinlik toplam 1,75 inç olmak üzere kabinin her iki ucunda yaklaşık 0,875 inçtir. Kablo bağlantıları, aksesuarlar ve hava akışı için de biraz ek alan gerekecektir.

Bu nedenle en büyük ekipmanınızdan biraz daha derin olan kullanılabilir bir kabin derinliğine ihtiyacınız olacaktır. İyi haber şu ki, daha yeni sunucu kabini kapatmaları genellikle ayarlanabilir montaj rayları içerir. Kendinize biraz hareketli alan açmak için daha derin bir kabin seçebilir ve ardından rayları kabinde bulunan her bir sunucu veya ekipman parçası için ideal derinliğe yerleştirebilirsiniz.

Standarda bağlı kalmak mı istiyorsunuz? Yoksa özel bir çözüm mü arıyorsunuz?

En yaygın sunucu kabini boyutu 42U yükseklik ve 19 inç genişliktir. Bu yaygın sunucu kabinleri, veri merkezlerinde kullanılmak üzere toplu olarak üretildikleri için uygun maliyetli olma eğilimindedir. Ancak bazı şirketler veya uygulamalar farklı veya benzersiz sunucu kabini boyutlarına ihtiyaç duyar. Standart boyutlar ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa, benzersiz uygulamanızın gereksinimlerine mükemmel bir şekilde uyacak şekilde üç sunucu kabini ölçüsünün tamamında bir çözümü özelleştirebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Sunucu kabini boyutunu doğru bulduğunuzda, veri merkeziniz için en iyi sunucu kabinlerini seçme yolundasınız demektir. Artık kapılar, topraklama, aksesuarlar, BT kabin güvenliği ve BT kabin soğutması dahil olmak üzere daha stratejik sunucu kabini faktörlerine geçebilirsiniz. Bu önemli hususlar hakkında daha fazla bilgi için makalemizi okuyun: BT Kabini Nasıl Seçilmelidir?

Vertiv'in sunduğu sunucu kabinleri

Vertiv, kritik BT ekipmanlarınızı desteklemek ve korumak için eksiksiz bir kabin aksesuarları yelpazesi dahil olmak üzere kapsamlı bir veri merkezi kabinleri, dolapları ve kapatma çözümleri portföyü sunar. Her Vertiv sunucu kabini, kolay yerleştirme ve ölçeklenebilirlik göz önünde bulundurularak optimum performans için tasarlanmıştır. Tüm standart sunucu kabini boyutlarında mevcut olan en popüler sunucu kabinlerimiz şunları içerir:

Vertiv™ VR Rack: Vertiv VR Rack, sunucular, depolama alanları, anahtarlar, yönlendiriciler, PDU’lar, KGK üniteleri, konsol bağlantı noktası sunucuları ve KVM anahtarlarını içeren çeşitli ekipmanları destekler. Esnek kabin; kablo yönetimi, hava akışı yönetimi, raflar ve destek braketleri, kapılar ve güvenlik ve servis parçaları dahil kapsamlı bir aksesuar serisi sunar. Alet gerektirmeyen seçenekler, hızlı kurulum ve konfigürasyonlara olanak tanır.

Knurr Mir2 Server Rack: Knürr® DCM Server Rack, 1500 kg yük kapasitesiyle BT ortamlarındaki yüksek yoğunluklu sunucu ve ağ uygulamalarını güvence altına almak için tasarlanmış modüler bir alüminyum çerçeve tabanlı kabindir. Sağlam tasarımı, optimum termal yönetim kabiliyetleri ve esnek konfigürasyon ve özelleştirme özellikleri sayesinde benzersiz verimlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik seviyeleri sağlar.

Knurr DCM Server Rack: Vertiv Knürr MIR2 Server Rack, çeşitli BT ortamlarında sunucu ekipmanlarını barındırmak ve güvenliğini sağlamak için tasarlanmış son teknoloji, son derece çok yönlü bir altyapı çözümüdür. Ayarlanabilir montaj rayları ve önemli ekipman ağırlığını taşıyabilen sağlam bir çerçeve yapısı sunar. Yenilikçi hava akışı yönetimi, delikli kapaklarla birleştiğinde optimum soğutma verimliliği sağlar. Yenilikçi kabinler arasında bir klasik olan Vertiv Knürr MIR2 Server Rack, çok çeşitli müşteri gereksinimlerini karşılayan kapsamlı bir aksesuar yelpazesi ve isteğe bağlı geliştirmeler içerir.

Tüm Vertiv™ VR Rack aksesuarları hakkında ayrıntılı bilgi için şimdi web sitemizi ziyaret edin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon