Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Yakıt Hücreleri Neden Daha Çevreci Bir Veri Merkezi Sektörüne Geçişi Güçlendirebilir?

Vertiv’in dahil olduğu Avrupa hidrojen ve yakıt hücresi projesi, dijital altyapı sektörü için sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemelere yakıt sağlamayı amaçlıyor.

Bilişim gücü ve dijital hizmetler için tüketicilerden ve işletmelerden gelen artan taleplere yanıt olarak veri merkezi yatırımları artıyor. Buna paralel olarak, veri merkezi sürdürülebilirlik gerekliliklerine ilişkin düzenlemeler giderek güçleniyor.

Gelişen ve araziye istekli veri merkezi sektörünün yerleşim alanlarındaki gayrimenkul fiyatlarını ve enerji şebekelerindeki güç kısıtlamalarını artırabilecek olmasıyla, hükümetler, sektörün karbon ayak izinin giderek daha fazla farkına varıyor. Uluslararası Enerji Ajansı, veri merkezleri ve veri iletim ağlarının küresel elektriğin yaklaşık yüzde birini oluşturduğunu tahmin ediyor olsa da, bazı uzmanlar bu oranın daha yüksek olabileceğini belirtiyor.

Kısacası, tüm gözler veri merkezi sürdürülebilirliğindedir.

Veri merkezleri, karbon ayak izlerini azaltırken ve daha zorlu çevre düzenlemelerine uyum sağlarken nasıl güvenle ölçeklendirilebilir, yapay zeka (AI), sanal gerçeklik ve 5G gibi bilişim yoğun teknolojileri nasıl destekleyebilir?

Veri merkezlerinde kullanılan çevre dostu soğutuculardaki gelişmeler ve Avrupa’daki veri merkezlerinin 2030 yılına kadar iklim nötr hale getirilmesinde mutabık kalınan Avrupalı bulut altyapı sağlayıcıları ile veri merkezi operatörleri arasındaki “İklim Nötr Veri Merkezi Paktı” gibi gönüllü sektör girişimleri dahil olmak üzere iyi ilerleme kaydediliyor. Ancak daha fazla ilerleme gerekiyor.

Yakıt Hücresi Fırsatı

Yapılacak ilerlemelerden biri, elektrik üretmek için hidrojen veya başka yakıtlarla çalışan yakıt hücreleri olabilir. Yakıt hücreleri 1960’lardan beri kullanımdadır ve NASA’nın ilk uzay misyonlarında kullanılmıştır. Ayrıca, uzun zamandır veri merkezleri de dahil olmak üzere tüketiciler ve sektör için temiz ve verimli bir güç kaynağı olarak hizmet vermektedir.

İlerleme yavaş oldu, ancak EcoEdge PrimePower veya kısaca E2P2 gibi Vertiv’i içeren Avrupa hidrojen ve yakıt hücresi projesi ilerlemeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen 2,5 milyon Euro’luk Temiz Hidrojen Ortaklığı geçen yıl Aralık ayında duyuruldu.

Bu ortaklık, düşük karbonlu yakıt hücrelerinin veri merkezleri için nasıl çevreci güç sağlayabileceğine dair bir kavram kanıtı geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Equinix, InfraPrime, RISE, Snam, SolidPower, TEC4FUELS ve Vertiv dahil olmak üzere yedi şirketin konsorsiyumu, veri merkezleri ve diğer kritik altyapı için dayanıklı ve temiz birincil güç sağlamak için katı oksit yakıt hücrelerini kesintisiz güç kaynağı (KGK) teknolojisi ve lityum iyon akülerle entegre etmeye çalışacaktır.

Yakıt hücreleri, kentsel güç şebekelerindeki yükü azaltabilen daha temiz ve daha sessiz bir güç çözümü olarak tanınmaktadır. Bir veri merkezi kampüsünde tesis içine yerleştirilebilirler ve mevcut gaz ağları üzerinden taşınabilen ve dağıtılabilen doğal gaz, biyogaz, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) veya yeşil hidrojen ile çalışırlar.

Düşük Karbonlu Gelecek

Uzun vadede, yakıt hücrelerinin kullanılmasının hem yedek hem de ana güç sistemleri için yeşil hidrojen kullanmanın yolunu açmaya yardımcı olacağı umulmaktadır.

Bu proje ve diğer konular yakın zamanda DCD’nin Net Sıfıra Doğru etkinliğinde, Vertiv Akıllı Güç Global Teklif Müdürü Arturo Di Filippi, DatacenterDynamics Operasyon Direktörü Dan Loosemore, üniversiteler, sektör ve kamu sektörü ile iş birliği yapan bir devlet kuruluşu olan İsveç RISE Araştırma Enstitüleri Veri Merkezleri Bilimsel Lideri Jon Summers ve Equinix’te daha önce Teknoloji İnovasyonu Kıdemli Direktörü olan David Hall gibi panel katılımcıları tarafından ele alındı.

Dan Loosemore etkinlik sırasında şunları söyledi: Hükümetler, 2050 veya daha önce karbon nötr hale gelmek için Avrupa Yeşil Mutabakatı”nın bir parçası olan hedeflere ulaşmaya çalışırken, veri merkezi sektörünün çevresel performansı giderek artan bir inceleme altında.

Dan, “Veri merkezleri, düşük karbonlu bir ortamda nasıl temelli bir güç haline gelir?” sorusunu yöneltti ve yakıt hücreleri, veri merkezi sektörünün doğal gaz ve dizelle çalışan jeneratörlere olan bağımlılığını azaltmaya yardımcı olabilir, diye ekledi.

Vertiv, AC güç sistemlerindeki ve ayrıca Vertiv™ Liebert® EXL S1 KGK ve Vertiv™ HPL lityum iyon aküler de dahil olmak üzere entegre bir yakıt hücresi güç modülü tasarlamak ve geliştirmek için veri merkezlerine yönelik prefabrik modüler çözümlerdeki deneyimini kullanacak.

Arturo Di Filippi, E2P2 projesinin hedefinin, 16 yakıt hücresi modülü ve KGK, lityum-iyon aküler ve anahtarlama donanımına sahip Vertiv güç modülünden oluşan 80 kW net güç kavram kanıtı oluşturmak olduğunu söyledi.

Yeşil yakıt hücresi teknolojisinin ticari olarak uygulanabilir hale gelmesi için taşınabilir, kullanımı ve bakımı kolay ve makul fiyatlı olması gerekir. Arturo, Vertiv’in “maliyetlerin nasıl düşürülebileceğini” anlamak için birkaç yakıt hücresi üreticisi ve tedarikçisiyle birlikte çalıştığını söyledi.

Çevreci Güç Standartları

E2P2 projesi ne kadar başarılı olursa olsun, veri merkezi sektöründeki diğer oyuncular projenin üzerine ekleme yaparak geliştirmedikçe etkisi sınırlı olacaktır.

Web seminerinde Jon, düşük karbonlu yakıt hücrelerine yönelik herhangi bir çözümün “açık bir standarda” dönüşmesinin çok önemli olduğunu söyledi. E2P2 konsorsiyumunun, operasyonel veriler de dahil olmak üzere yakıt hücreleri araştırması hakkında sonuçlar yayınlayacağını ekledi.

David, “donanımla birlikte, yakıt hücreleri için açık standartlar oluşturmak kritik öneme sahiptir.” dedi.

Equinix, veri merkezleri için daha fazla yerel, düşük karbonlu ve karbonsuz enerji üretmeyi hedefliyor. David, veri merkezlerinde daha sürdürülebilir teknolojilerin kullanımına yönelik orta vadeli hedefler arasında doğal gaz yakıt hücreleri, fosil yakıtlarla çalışmayan dizel jeneratörler ve akü depolaması olan yenilenebilir enerji kaynaklarının bulunabileceğini söyledi. Daha uzun vadeli hedefler hidrojen, büyük ölçekli akü depolama ve yerinde hidrojen üretimi kullanan birincil yakıt hücrelerini içerebilir.

Projenin daha ilk günleri, ancak E2P2 girişimi, veri merkezlerinin çevresel etkisini azaltma ve daha çevreci ve daha verimli bir dijital altyapının yolunu açma potansiyeline sahip.

Talep üzerine web seminerini izleyin

Eco-Insights Blog Serimizde enerji yönetimi ve diğer sürdürülebilirlik konularında Vertiv uzmanlarından daha fazlasını okuyun.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon