The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Edge Bilişim’in Geleceğini Öngörmek İçin Kalabalığın Bilgeliğini Kullanma

Martin T. Olsen •

Teknolojinin geleceğini tahmin etmek hem gerekli hem de risklidir.

Gereklidir çünkü değişim hızlı bir şekilde gerçekleşebilir ve alınmak yok ama eğer hazırlıklı değilseniz rekabet avantajınızı kaybetmeniz uzun sürmez. Ancak risklidir çünkü teknoloji değişikliği çıldırtırcasına tahmin edilemez durumdadır.

Kalabalığın Bilgeliği

Bu nedenle, Vertiv'in 2019’da yayımladığı, 800’den fazla global veri merkezi uzmanının girdiği bilgileri yansıtan “Veri Merkezi 2025: Uç Noktaya Daha Yakın” raporunda yaptığı gibi, teknoloji tahminlerinde kitle kaynak kullanımı faydalı olabilir.

2014 yılında yapılan benzer bir çabayı temel alan rapor, yenilenebilir enerjiden gelecekteki yönetim uygulamalarına kadar bir dizi veri merkezi sorununu kapsamaktadır. En dikkat çeken noktalarından biri, önümüzdeki beş yıl içinde beklenen edge bilişim büyümesinde sunduğu yeni verilerdir.

Veri Merkezi 2025 anketinde ortaya atılan uç nokta soruları diğer konulardaki sorulardan farklı şekilde ifade edildi. Diğer tüm alanlarda anket katılımcılarından bir bütün olarak sektörle ilgili tahminlerde bulunmaları, uç nokta soruları ile de ağlarına özgü tahminler yapmaları istendi.

Bu yöntem, bu sorulara verilen yanıtları özellikle değerli kılar.

Ankete başlarken, uç nokta ile ilgili öngörülerde tam olarak ne beklentisinde olacağımızı bilmiyorduk. Günümüzde hala gelişmekte olduğu için uç nokta öylesine yeni bir gelişmedir ki 2014 yılındaki Veri Merkezi 2025 anketinde yer almamıştır.

“Kalabalık”, uç noktanın basında topladığı tüm ilgiyi doğrular mı yoksa reklamının çok abartılı olmasından bu ilgilinin kaybolmasına mı neden olur?

Anket Diyor Ki…

Anket sonuçları, uç noktanın önemli ölçüde büyüdüğünü teyit etmekle kalmayıp, aynı zamanda edge bilişimden faydalanmayı bekleyen kuruluşlar arasında bir aciliyet duygusu yaratmaya da hizmet edebilir.

Her beş katılımcıdan biri, önümüzdeki beş yıl içinde destekleyecekleri uç nokta tesislerinin sayısında %400 veya daha fazla bir artış beklediklerini ve yarısından fazlası da (%53) yardımcı olduğu uç nokta tesis sayısının en az %100 oranında artmasını beklediğini söyledi.

Bu bize büyüme hızıyla ilgili bir fikir verse de büyüme ölçeğiyle ilgili bir fikir vermiyor. Neyse ki, rapor bu konuda da imdada yetişiyor.

“Şirketiniz bugün kaç tane bilişim tesisini destekliyor ve 2025 yılına kadar bu sayının kaça ulaşmasını bekliyorsunuz?” sorusuna yanıt veren 494 nitelikli uzman, günümüzde toplam uç nokta tesisi sayısının, katılımcı başına ortalama 260 tesis ile toplamda 128.233 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

2025 yılı itibarıyla, aynı katılımcılar, katılımcı başına ortalama 848 tesis ile toplamda 418.803 tesisi desteklemeyi öngörüyorlar.

Bu “ortalamalar”, en önemli uç nokta ağlarına sahip olan ve önümüzdeki beş yılda bünyesine birkaç bin tesis eklemeyi bekleyen katılımcılarla değişkenlik gösterebilir ancak 500’den az kuruluşu yansıtan bu sayının tüm sektörde nasıl tahmin edildiğini düşündüğünüzde sektörün önümüzdeki beş yıl içinde karşılaşacağı zorlukların büyüklüğü inkar edilemez.

Bu artan talebi karşılamak için kaynaklara, teknolojiye ve en iyi uygulamalara sahip miyiz?

Yeni Kullanım Durumları, Yeni Çözümler

Bu sorunun cevabı ağırlıklı olarak, esneklikten ödün vermeden hızlı yerleştirme sağlayan standart konfigürasyon seçeneklerinin ve yerinde teknik destek ihtiyacını en aza indiren uzaktan izleme ve yönetim araçlarının kullanılabilirliğine bağlıdır.

Vertiv bunların ikisini de mümkün kılıyor. Uç nokta altyapısının yerleştirilmesini basitleştirmek ve hızlandırmak amacıyla, en etkili mevcut ve yeni ortaya çıkan uç nokta kullanım durumlarını, belirli uygulamaların gereksinimlerine göre hızlı ve kolay bir şekilde uyarlanabilen standart konfigürasyonları mümkün kılan dört kategoriye ayırdık.

Ayrıca, bu çözümler giderek artan bir şekilde dağıtılmış ağları yönetme konusundaki iç kaynakları etkileme olasılığını azaltmak için global hizmet organizasyonumuzun kabiliyetleri ile desteklenen sektöründe öncü istihbarat ve bağlanabilirliği sağlayacaktır.

Veri Merkezi 2025: Uç Noktaya Daha Yakın raporunda uç nokta büyümesi üzerine tahminler, büyüyen ağlardan sorumlu olanlar için bir miktar endişe yaratabilir. Dağıtılmış bilişim talebinin karşılanması, nispeten kısa bir sürede muazzam bir değişimi yansıtacaktır.

Ancak bununla birlikte hakkında heyecan duyulacak çok şey de var. Yeni çözümler, uç nokta yerleştirme ve yönetim ile ilgili zorlukların çoğunu ortadan kaldıracaktır. Ayrıca bu büyüyen teknolojinin sağlayacağı yeni kullanım durumlarını düşünün: ulaşım daha akıllı, sağlık hizmetleri daha erişilebilir, eğlence daha sürükleyici olacak ve çok daha fazlası gerçekleşecek.

Vertiv'de biz, bu geleceğe bugünden hazırlanıyoruz. Ya siz?

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon