The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Sürdürülebilirlik, Çeşitlilik ve Yeni Nesil Veri Merkezi Uzmanlarına İlham Vermek

Uluslararası Veri Merkezi Günü'nü kutlamak için, yeni nesil veri merkezi uzmanlarına ilham verme ruhu içinde, son zamanlarda sektördeki iki harika kadınla muhteşem bir sohbet gerçekleştirdim - Montreal'deki eStruxture Veri Merkezleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ticaret İcra Yetkilisi Jamie Leverton ve Vertiv Global İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Erin Dowd. Bir veri merkezi kariyerinin erdemleri, gelecek nesil çeşitli yetenek destek veri merkezlerini besleyen ve sürdürülebilirlik uygulamalarının bu yeteneği çekmede nasıl bir rol oynayabileceği hakkında bir podcast için görüşmemiz kaydedildi. Öne çıkan konular:

Veri Merkezlerinin Ön ve Merkez Planda Tutulması Karı Artırabilir

Mevcut krizde sosyal olarak uzak, uzaktan çalışma ortamlarında faaliyet gösterdiğimizden, dünyanın veri merkezlerine bağımlılığı abartılmış olamaz. Toplumumuzun büyük ölçüde yüz yüze bir dünyadan ani bir evden çalışmaya geçişine yardımcı olmada bu çok kritik öneme sahip sektörde olmak için ne kadar harika bir zaman. Yeni nesil veri merkezi yeteneği, bu değişime ve etkisine karşı ön sıralarda yer alıyor. Evden çalışmadan e-öğrenmeye ve diğer her şeye kadar, bu deneyim sonsuza dek o yeteneklerin bir parçası olacak. Bu bilgi ve ilk etapta dijital yerliler olarak büyüdükleri gerçeği, tamamen farklı bir perspektife ve beceriye sahip bir BT uzmanları nesli yaratıyor.

Yeni nesil yetenekleri beslemek bana hitap ediyor. Bir kadın mühendisler yaz kampını ve mezun olduğum Dayton Üniversitesi çevresindeki diğer etkinlikleri destekliyorum. Ayrıca, erken ve kadın stajyerlere ve diğer genç profesyonellere danışmanlık yapıyorum ve çok fazla potansiyel görüyorum. Öğrenmeye ve üzerlerine düşeni yapmaya istekliler. 5G'nin ve yapay zekanın (AI) sektörümüz üzerindeki potansiyel etkisi ile bu genç BT profesyonellerini bekleyen fırsatlar neredeyse sınırsız.

Zamanlama daha iyi olamazdı çünkü büyüyen veri merkezi sektörünün genç ve yaratıcı yeteneklerin katılmasına ihtiyacı var. Şunu göz önünde bulundurun: ABD’deki veri merkezi profesyonellerinin yüzde 33'ü 2025 yılına kadar sektörden emekli olmak üzere ayrılacak (kaynak, Veri Merkezi 2025: Uç Noktaya Daha Yakın).

Çeşitlilik Önemli Bir Zorunluluktur

Bu iş gücü geçişinde gezinmenin bir anahtarı, aday arayışımızı proaktif olarak genişletmek ve farklı bir yetenek havuzumuz olmasını sağlamaktır.

Çeşitlilik yapılması gereken doğru bir şeydir ve iş ve kültür üzerine faydalar sağlar. Vertiv olarak global iş gücümüz ve müşteri tabanımızla çeşitliliği benimsiyoruz. Araştırmalar, daha çeşitli iş gücüne sahip şirketlerin, diğerlerine göre daha üstün olduğunu ve daha çok yenilik yaptığını gösteriyor. Örneğin, McKinsey'den tarafından 2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre, iş gücünün çeşitlilik açısından en üst çeyreğindeki şirketlerin, daha az çeşide sahip rakiplerine göre finansal olarak daha iyi performans gösterme olasılıkları yüzde 33 daha fazla.

Vertiv'de yetenek edinme ekibimiz, üniversite ilişkilerimizdeki ve işe alım çabalarımızdaki çeşitliliği genişletiyor ve artırıyor. Stajyerlerden yöneticilere herkesi işe alırken adaylarda çeşitliliği hedefliyoruz. Yetenekleri kariyerlerinde erkenden hedefliyor, çalışanların gelişimine öncelik veriyor ve liderlik görevlerine geçişlerinde yardımcı olmak için kariyer yolları oluşturuyoruz.

Ayrıca kısa süre önce, kuruluştaki kadınları besleyen ve daha fazla kadını Vertiv ile liderlik pozisyonlarına teşvik eden Women at Vertiv Excel (WAVE) kaynak grubunu oluşturduk. Grubumuz liderlik pozisyonlarındaki çeşitliliği izler ve teşvik eder ve kadınların mevcut pozisyonlarında uygulayabilecekleri temel eğitimi sağlar.

Sürdürülebilirlik Adayların … ve Müşterilerin İlgisini Çekebilir

İşletmenin hem iyi kazanıp hem de işi iyi bir şekilde yerine getirmesinin diğer bir örneği sürdürülebilirlik alanındadır. Sürdürülebilirlik, bu sektörün güç kullanımını azaltmak gibi konularda fark yaratma potansiyeli göz önüne alındığında, adayların ilgisini çekmemize yardımcı olacak değerli bir araçtır.

Gelecek nesil hakkında doğru olduğunu bildiğimiz bir şey, çalışmalarının değerleriyle hizalanmasını istemeleridir. İnandıkları işi yapmak istiyorlar. Ayrıca, gelecek kuşağın çevreyi korumaya kararlı olduğunu biliyoruz, bu da vatandaş olarak hepimiz için iyi bir haber. Böylece sürdürülebilirlik ve güce fazlasıyla bel bağlamaya devam eden bu sektörde atılan adımlar, gelecek nesil için gerçek bir fırsat sunuyor.

Sürdürülebilirliğe olan ilgi müşterilerimiz arasında da artış gösteriyor.

eStruxture’da tüm tesisler, sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanıyor. Tesis satın aldıklarında, onları daha verimli hale getirmek için hemen yükseltiyorlar. Mümkün oldukça ücretsiz soğutmadan yararlanıyorlar ve veri merkezlerinin çoğu yüzde 99,5 hidroelektrik enerji kullanıyor. Performans, ölçeklenebilirlik veya çalışma süresinden ödün vermeden güç kullanım verimliliğini (PUE) artırmaya devam etmeyi taahhüt ediyorlar ve çevreye duyarlı teknolojileri ve tedarikçileri dikkatlice seçiyorlar. Vertiv, bu tederikçilerinden biri olmaktan gurur duyuyor. (Bkz. vaka çalışması.)

Sürdürülebilirlik genellikle bir müşterinin belirli şirketlerle çalışma tercihini yönlendirir ve bu kesinlikle deneyimlerimizde doğrulanmıştır. Özellikle birçok hiper ölçekli müşteri, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği planlarını açıkladı ve iş ortaklarının çabaları bu planların önemli bir parçası.

Gelecekteki Veri Merkezi Profesyonelleri için Bazı Öneriler

Veri merkezlerinde kariyer yapmayı düşünen herkese bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Ancak bunlar, aynı zamanda hepimiz için iyi bir tavsiye.

  1. Başarı bir gecede olmaz. Bu küçük adımların tadını çıkarın, adım atmaya devam edin, mümkün olduğunca çok şey öğrenin ve pes etmeyin.
  1. Kariyerinizde açık fikirli olun ve yeni şeyler denemeye istekli olun. Bazen kapılar hayal bile edemeyeceğiniz bir şekilde açılacak.

Temel bir örnek olarak eğitimime havacılık ve uzay sektöründe başladım. Bu sektör acı çektiğinde mekaniğe geçtim, kariyerimin büyük bir bölümünü otomotivde geçirdim, sonra tüketici ürünlerine geçtim ve şimdi veri merkezi ve BT'deyim. Temelde mühendislik stratejisi, satış portföyü, dönüşüm ve operasyon deneyimi olan bir uzay meraklısı ve araba bağımlısı bir mühendisim. Ve şimdi, BT yönetimi portföyünün genel müdürüyüm.

Kariyer yolum boyunca yeni fırsatlara açık olmasaydım bugün burada olamazdım. Genç nesiller için bir örnek. Geniş olasılıklar var. Şimdi hepsini çözmenize gerek yok. Bu adımları atmaya, denemeye ve öğrenmeye devam edin. Dünya sizi bekliyor.

Daha fazla bilgi almak için, BriefingsDirect podcast’inin tamamını dinleyin veya kariyer simülatörümüz ile veri merkezlerinde çalışmanın sizin geleceğinizin bir parçası olup olmadığını görün.

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon