The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Yeni Altyapı Modelleri Edge’in Hızlı Gelişimini Yansıtıyor

Jon Abbott •

Vertiv, orijinal Edge kullanım tiplerini yalnızca üç yıl önce tanıttı. Veri merkezi ekosisteminin en hızlı büyüyen bölümü, yani ağın Edge’i tanımlanmaya ve kategorize edilmeye ilk defa o zaman başlandı. Aslında, standardizasyona ve daha güvenilir, verimli, uygun maliyetli bir Edge’e doğru çığır açan bir gelişmeydi ve iddialı bir ilk adımdı.

O zamandan bu yana geçen üç yıl içinde, ağırlıklı olarak Edge bilişime dayanan 5G teknolojilerinin yaygın bir şekilde kullanıma sunulduğunu gördük ve ayrıca yaşama ve çalışma şeklimizi temelden değiştiren global bir pandemi ile karşı karşıya geldik. Tüketiciler, Edge’e olan bağımlılığın önünü açan ve yeni 5G kullanım durumları oluşturan e-ticaret, tele-sağlık ve çevrimiçi öğrenmeyi benimsedi.

Bu değişiklikler, orijinal Edge kullanım tiplerini daha az önemli hale getirmedi, ancak Edge yerleştirme hızını artırdı ve Edge kategorizasyonu hakkındaki düşüncelerimizi değiştirdi. Orijinal kullanım tiplerinin merkezinde yer alan kullanım durumları gelişiyor ve daha ileri teknoloji ve iş için kritik öneme sahip bir Edge’i desteklemek üzere yeni teknolojiler ortaya çıkıyor.

Geçen yıl pandeminin ölçeği ve kalıcı etkisi netleştikçe, bir kuruluş olarak Vertiv, iki yıl önce tanımladığımız Edge’in gelişmekte olduğunu anladı ve biz sadece kullanım tiplerini güncellemekle kalmayıp onları bu Edge gelişimini yansıtmak için ileriye taşımaya karar verdik. Bu çalışma, geçen ay bir grup Edge altyapı modelinin tanıtılmasına ve pandemi sonrası durumu yeniden tanımlayan araştırmaların yapılmasına öncülük etti.

Edge kullanım tiplerini temel alarak ve çeşitli Edge tesislerinin çeşitli temel özelliklerini göz önünde bulundurarak, kuruluşların günümüzün Edge yerleştirmelerini ve çözümlerini yönlendirmesine ve anlamasına yardımcı olmak için dört pratik Edge altyapı modeli geliştirdik. Cihaz Edge, Mikro Edge, Dağıtık Edge Veri Merkezi ve Bölgesel Edge Veri Merkezi’nden oluşan bu modeller, yeni Edge yerleştirmelerini planlayan kuruluşlar için bir yol haritası sağlamaktadır.

Bu modeller, tartışmayı kullanım tiplerinin geniş kategorizasyonlarından Edge kullanım durumlarının, sektörlerin ve dış ortamların daha ayrıntılı ve pratik bir değerlendirmesine doğru ilerletmektedir. Bunlar, kuruluşlara ve Edge ekosistemi için çok kritik öneme sahip olan kanal iş ortaklarımıza, güvenilir, verimli, tekrarlanabilir Edge tesislerini hızlı ve kolay bir şekilde planlamak ve oluşturmak için ihtiyaç duydukları bilgi ve araçları sağlamaktadır. Hiçbir tesis tam olarak aynı olmayacak, ancak bu modeller hem özelleştirilmiş ekipmanları hem de tasarım standardizasyonunu mümkün kılıyor ve bu, Edge’de ileriye doğru inanılmaz bir adım.

Son üç yıldaki değişimin hızı ve beklenmedik etkenleri, ne kadar cevap bulursak bulalım, yeni soruların bizi beklediğini önemli bir şekilde hatırlatıyor. Edge gelişmeye devam edecektir ve biz de onunla birlikte gelişmeliyiz.

Sizleri, raporuntamamını okumayave aşağıda ne düşündüğünüzü bize bildirmeye davet ediyorum. Edge yerleştirmelerinize en uygun model hangisidir?

İlgili Makaleler

Vertiv Guide to Edge Computing Image

Makaleler Konular

Vertiv Guide to Edge Computing
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon