The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Mikro Veri Merkezi Hype’ını Ciddiye Alma Zamanı Geldi

Martin T. Olsen •

Gartner® Hype Cycle™, her yeni teknoloji veya yenilikle ortaya çıkan ortak bir modelin grafiksel bir gösterimidir. Gartner, her yıl müşterilerin teknoloji olgunluğunu ve gelecek potansiyelini beş aşamada takip edebilmeleri için 90’dan fazla Hype Döngüsü oluşturuyor: Teknoloji Tetikleyicisi, Yüksek Beklenti Zirvesi, Hayal Kırıklığı Çukuru, Aydınlanma Rampası ve Üretkenlik Platosu.

Bu yıl, Vertiv, — mikro veri merkezi çözümleri için Örnek Satıcı olarak — 2022 Gartner Hype Cycle™ for Edge Computing ve 2022 Hype Cycle for Midsize Enterprises raporlarında yer aldı.

Raporlarda, mikro veri merkezleri konusunda şunlar ifade edildi: “mikro veri merkezleri oluşturmak, şirketlerin yıllardır yaptığı bir şeydir ancak genellikle özel bir amaç doğrultusunda. Kuruluşlar, satıcılarla ortaklık yaparak ve tutarlı ve standartlaştırılmış bir mimari oluşturarak bu kritik varlıkların kontrolünü yeniden ele geçirebilir ve riskleri ve operasyonel maliyetleri azaltırken ve servis düzeylerini iyileştirirken tesise özgü hizmetleri hızlı bir şekilde sunma yeteneğini artırabilir.”

Daha az gecikme ve anlık bilişim ihtiyacını desteklemek için daha fazla edge veri merkezi yerleştirmesinin yaygınlaşmasıyla, Vertiv uzmanları 2022 yılında izlenecek en son trendler listesinde edge bilişim mikro veri merkezlerine, modüler veri merkezlerine ve diğer entegre çözümlere yönelik artan talebi öngörmüştür.

Bu blogda, mikro veri merkezlerini, mikro veri merkezi kullanım durumlarındaki yükselişi ve Vertiv’in mikro veri merkezi çözümlerinin, kuruluşların bilişimi bunu kullanan insanlara ve cihazlara yaklaştırmalarına yardımcı olan verimli, uygun maliyetli ve güvenilir veri merkezi altyapı çözümlerini nasıl sunduğunu incelemekteyim.

Mikro veri merkezi nedir?

Mikro veri merkezleri, tipik bir veri merkezinde bulunan tüm temel bileşenleri, ölçeği küçültülmüş bir yerleşimde birleştiren çözümlerdir. Bileşenler, hassas BT ekipmanlarını, sunucuları ve kabin aksesuarlarını barındırmak için alana sahip tek bir standart BT kabini içinde bulunur. Tipik bir mikro veri merkezi, 100-150 kilovattan (kW) daha fazla olmayan kritik yükleri destekler. Vertiv mikro veri merkezi çözümünün avantajı, fabrikada önceden entegre edilmiş olarak gelmesi ve kurumsal gereksinimleri karşılamak için sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmak üzere test edilmesidir.

Mikro veri merkezleri, bir tesise, bazen sadece birkaç saat içinde ve sıklıkla dış yüklenici desteği olmadan hızlı bir şekilde yerleştirilebilen tekrarlamalı veri merkezi tasarımının rahatlığını sunar. Edge bilişim uygulamaları gelişmeye ve alışılmadık ve bazen zorlu konumlarda kullanılmaya devam ettikçe, mikro veri merkezleri çok daha az metrekare ile esneklik, güvenlik ve güven derecesi sağlayabilir.

Bu tür bir veri merkezi altyapısının hype’ına ne yön veriyor?

Pandemi yaklaşık iki yıl boyunca veri merkezi inşaat planlarını kesintiye uğrattıktan sonra, kuruluşlar 2022’yi yeni projeler için ileriye dönük bir yıl haline getirmeye karar verdi. Daha fazla veri merkezi kapasitesine yönelik bu itici güç, uzaktan çalışmadan otomatik tedarik zincirlerine ve tele-sağlığa kadar pandemi sonrası toplumsal değişimlerimizi desteklemek için dijital dönüşüm girişimlerindeki benzeri görülmemiş artıştan da kaynaklanmaktadır. Hız ve büyüme tüm yıl boyunca oyunun adı olsa da, kuruluşlar bu yeni veri merkezlerini inşa etmek ve işletmeye almak için global hammadde kıtlığında ve tesis içi üretici ve mühendis kuraklığında gezinmek zorunda kaldı. Veri merkezi üreticileri, son tarihleri ve bütçeleri korumak için mikro veri merkezleri ve diğer entegre çözümler şeklinde daha standartlaştırılmış bir yaklaşımı tercih ediyor. Bu entegre sistemler, modüler kapasite eklemelerine olanak tanır ve bu da veri merkezi altyapısını, veri merkezi sahiplerinin hız ve kalite arasında seçim yapmaya gerek kalmadan yerleştirmesine olanak tanır.

MarketsandMarkets tarafından yapılan bir tahmine göre, 2025 yılına kadar, yalnızca mikro mobil veri merkezleri için global pazar, 2020’deki 3 milyar dolardan 6,5 milyar dolara yükselecek. Modüler veri merkezleri için global pazarın, analiz dönemi boyunca %17,9’luk bir CAGR ile büyüyerek 2026 yılına kadar 47,4 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Vertiv’in kendi What’s Your Edge anketine göre, önemli kanıtlar mikro veri merkezlerinin ve diğer entegre çözümlerin daha fazla benimsenmesine işaret etmekte ve katılımcıların %40’ı entegre kabin çözümlerini veya mikro veri merkezlerini kullandıklarını veya kullanmayı planladıklarını söylemektedir.

Vertiv, mikro veri merkezi çözümlerine yönelik talebi nasıl ele alabilir?

Vertiv, Edge uygulamalarını desteklemek ve bilişimi müşterilere yakınlaştırmak için Vertiv™ VRC-S gibi geniş bir mikro veri merkezi çözümleri portföyü sunmaktadır. Bu Edge’e hazır mikro veri merkezi sistemi, entegre bir kabin güç dağıtımı (Rack PDU), 3,5 kW’a kadar soğutma kapasitesine sahip bağımsız (self-contained) kabin soğutma ünitesi ve izleme yazılımı ile bağımsız bir kabin çözümü sunar. Vertiv™ VRC-S, önceden oluşturulmuş sekiz standart boyutta iki gerilim seçeneğiyle gelir ve bu da onu çeşitli KGK konfigürasyonlarına uyum sağlama yeteneğine sahiptir.

Mikro veri merkezleri için, hype çok gerçektir ve benimseme oranlarındaki sürekli artış kaçınılmaz görünmektedir. Bu nedenle, bir sonraki mantıklı adım, kuruluşların daha fazla birlikte çalışabilirlik için daha geniş bir sistem aralığı entegre etmek üzere Vertiv gibi çözüm sağlayıcılarla iş ortaklığı kurmasıdır.

Vertiv’in kuruluşunuzun bir mikro veri merkezinin hızından, esnekliğinden ve sorunsuz entegrasyonundan yararlanmasına nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyor musunuz? Şimdi bizimle iletişime geçin.

Hype Cycle for Edge Computing, 12 Temmuz 2022’de Yayımlanmıştır.

Hype Cycle for Midsize Enterprises, 11 Temmuz 2022’de Yayımlanmıştır.

GARTNER ve Hype Cycle, Gartner, Inc. ve/veya iştiraklerinin ABD ve uluslararası ölçekte tescilli ticari markaları ve hizmet markalarıdır ve burada izin alınarak kullanılmaktadır. Tüm hakları saklıdır.

Gartner, araştırma yayınlarında tasvir edilen herhangi bir satıcıyı, ürünü veya servisi onaylamaz ve teknoloji kullanıcılarına yalnızca en yüksek derecelendirmeye veya başka bir tanımlamaya sahip satıcıları seçmeleri konusunda tavsiyede bulunmaz. Gartner’ın araştırma yayınları, Gartner’ın araştırma kuruluşunun görüşlerinden oluşur ve olgu beyanı olarak yorumlanmamalıdır. Gartner, ticarete elverişlilik veya belirli bir amaca uygunluk garantileri dahil olmak üzere bu araştırma ile ilgili açık veya zımni tüm garantileri reddeder.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon