The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Akıllı Şehirler Oluşturan Uç Nokta ve 5G, Mümkün Olan Her Şey Daha Hızlı

Martin T. Olsen •

Nesnelerin İnterneti (IoT), ağın uç noktası, makine öğrenmesi ve yapay zeka (AI) hakkında çok şey duyuyoruz, ancak kamuoyu algısı kesinlikle bu alanların tamamındaki gerçek ilerlemenin gerisinde kalıyor. 

Her gün dünyamızı değiştiren gerçek dünya uygulamalarından bazılarını düşünün: Waze ve Google Haritalar gibi etkileşimli mobil navigasyon uygulamaları, insanları ev ile iş arasındaki yolda yönlendirir ve yol boyunca trafik sıkışıklığı, çukur ve polislerden kaçınmalarına yardımcı olur. Su sızıntılarını tespit eden akıllı sulama kontrolörleri kuraklık ortamlarında su tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, veri istihbarat ağları; ulaşımı, trafiği ve yaya güvenliğini iyileştirirken iki katına çıkan yenilikçi, BT destekli lambalar. 

Yakında lanse edilecek 5G ağları, hibrit BT, entegre sistemler ve uç nokta bilişim, hesaplama kaynaklarını son kullanıcıya her zamankinden daha fazla itiyor ve çok sayıda yeni iş modeli, servis, yenilik ve uygulamaya yön veriyor. Uç noktadaki bu BT kaynakları ve yeni mobil cihazların bolluğu (daha akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar, bağlı cihazlar, daha akıllı arabalar / ulaşım, vb.); dijital sağlık, akıllı güvenlik, otonom araçlar ve diğer fütüristik ancak ulaşılabilir uygulamalar gibi kullanım durumları için yakın zamanda beklenen akıllı şehirler ve giderek daha akıllı teknolojiler dalgası için yapı taşlarıdır. 

4G ve 4G LTE bu dijital manzarayla hızlı bir başlangıç yaptı ancak 5G bizi başka bir seviyeye fırlatacak. Sektörün 5G dönemine girerken karşılaştığı zorluk, 5G'den faydalanmak için en uygun kullanım durumlarını ve gelecekteki yerleştirmeleri desteklemek için kullanılabilecek 5G’den artan gelir elde etme potansiyeli ile belirlenmesidir. 

Geçtiğimiz yıl, 100'den fazla mevcut ve yeni ortaya çıkan uç nokta kullanım durumunun değerlendirilmesinden sonra, her biri öncelikle bant genişliği ve gecikme gereksinimleri ile nitelendirilen dört adet uç nokta kullanım tipi belirledik—5G tarafından ele alınabilecek özellik setleri. Bu kullanım tipleri ve ortaya çıkan bazı kullanımlar:

  • Veri Yoğunluklu – yüksek çözünürlüklü içerik, sanal gerçeklik ve Akıllı Şehirler
  • Makineden Makineye Gecikme Duyarlı – Akıllı Güvenlik, Akıllı Şebeke ve savunma gücü simülasyonu
  • İnsandan Gecikmeye Duyarlı – artırılmış gerçeklik, Akıllı Perakende ve Doğal Dil İşleme
  • Yaşam Kritik – dijital sağlık, otonom arabalar ve Akıllı Ulaşım

Bir sonraki adım olarak, 5G'nin çeşitli uç nokta kullanım durumları üzerindeki hem teknik hem de ticari etkisini değerlendirmek için bu uç nokta kullanım tiplerini kullandık ve 5G teknolojisinin erken yerleştirilmesini destekleme potansiyeline en çok sahip olanlara ışık tuttuk. Bu araştırmanın sonucu yeni bir detaylı rapordur: 5G’yi Etkinleştirme: En Olgun Vakaları Tanımlamak için Uç Nokta Kullanım Tiplerinden Faydalanma

Detaylı raporu okumanızı tavsiye ediyorum, ama sonuç şu: Neredeyse tüm uç nokta kullanım durumları sonuçta 5G'den faydalanacak olsa da, çok daha küçük bir alt küme, 5G teknolojisinin dağıtımını desteklemek için onları uygun hale getiren mevcut olgunluk düzeyi, artan gelir potansiyeli ve veri gereksinimlerine sahiptir. Bu bilgi, telekomünikasyon sağlayıcılarının 5G dağıtımlarına öncelik vermesine ve 5G ağları için hazırlık yapan kuruluşlara öncelik vermesine yardımcı olmalıdır. 

Kuruluşunuz 5G’ye nasıl hazırlık yapıyor? Bunu sizden duymayı çok isteriz. 25-28 Şubat tarihlerinde Mobile World Congress'te Barselona'da bizi ziyaret edin veya yeni detaylı raporumuza göz atın.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon