The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Akıllı Yük Yönetimi ile enerji tüketimini takip ediyor musunuz?

Blog Serisi: Vertiv™ NetSure™ Kontrol Ünitesi

Henrik Nilen •

Telekomünikasyon tesislerinin nispeten sade olduğu bir zaman vardı. Yükler statik ve doğrusaldı. Operatörler, yalnızca tesis için değil, tesisteki her ekipman parçası için de güç çekiş miktarını biliyordu. Her şeyden önce tutarlılıkları ile dikkat çekiyorlardı.

O zamanlar geride kaldı.

Günümüzde, hem ana veri merkezine hem de erişim tesislerine yerleştirilen BT tabanlı ekipmanlarla yükler çılgınca bir dalgalanma gösteriyor. Yeni sunucular daha fazla güç tüketiyor ve eski isim plakasındaki değerler gerçek güç çekişini yansıtmıyor. Daha yüksek güce sahip sunucular da daha fazla ısı üretiyor ve bu sunucuları soğutmak için kullanılan sistemler güç gerektiriyor. Bir zamanlar basit bir güç profili olan konu, şimdilerde akıllı enerji yönetimi gerektiren sürekli hareket eden bir hedef haline geldi.

Çok kiracılı tesislerin yaygınlaşması güç yönetimini daha da karmaşık hale getiriyor ve bu zorluk bile karmaşıklık katmanları sunuyor. Güç çekişi yalnızca birden fazla kuruluş arasında bölünmez; genellikle her bir kuruluş içindeki iş birimine veya işlevsel düzeye bölünmelidir. Doğru ölçüm ve faturalandırma, 10 yıl önce toplanması oldukça zor olan bilgileri gerektirir.

Operatörlerin bu karmaşık gerçeklikte gezinmesine yardımcı olacak teknolojiler mevcuttur. Bunların çoğu, açıkçası pahalı olmakla birlikte, her yönüyle kadar kafa karıştırıcı olabilen bir dizi sensöre ve ek ekipmana dayanır. Ancak standart telekomünikasyon tesisi DC güç ekipmanına entegre çözümler dahil olmak üzere faydalı yük yönetimi alternatifleri vardır.

Son birkaç hafta içinde, Vertiv’in DC güç sistemleri için gelişmiş kontrol cihazı olan Vertiv™ NetSure™ Kontrol Ünitesinin (NCU) çeşitli özelliklerini vurguladık. Daha akıllı enerji yönetimi için fırsatlar sunan tepe noktası optimizasyonu ve kaydırma ve lityum iyon akü modu gibi konuları ele aldık. Vertiv NCU ayrıca, operatörlerin standart bir DC güç sisteminin parçası olan tesis yüklerinin net bir resmini elde etmelerine ve bu yüklerin yönetimini basitleştirmelerine olanak tanıyan entegre, akıllı yük yönetimi sunar.

Akıllı yük yönetimi çeşitli potansiyel faydalar sağlar. Bu seçenekler arasında şunlar bulunur:

  • Enerji Tasarrufu: Vertiv NCU, belirli bir tesisteki her kabinin konumunu ve güç profilini belirleyebilir, potansiyel sıcak noktaları belirleyebilir ve yük dağıtımı verimsizliklerini algılayabilir. Operatörlerin yükleri ait oldukları yere gruplamalarına ve tesisin güç dağıtımı ve ısı çıkışını haritalandırmalarına yardımcı olarak, operatörlerin kabinleri hareket ettirerek hava akışını ve ısı yönetimini optimize etmelerine olanak tanır.

  • Kullanılabilirlik: Sistem, her bir akım ve her bir devre kesicinin kapasitesi hakkındaki verileri ölçer ve görüntüler, böylece operatörlerin yükün nasıl performans gösterdiğini anlamasına ve potansiyel sorunları tanımlamasına yardımcı olur. Bu veriler, müşterinin tesis izleme sisteminde işlenebilir. Kullanıcılar, potansiyel aşırı yüklere ilişkin erken uyarıları sağlamak için her kesici ve kabinde alarm seviyelerini önceden ayarlayabilir. Bu tür olaylar, önceki sunucularının iki katı kapasiteye sahip yeni sunucuların bu sunucular için derecelendirilmemiş mevcut bağlantılar kullanılarak kurulduğu günümüzün telekomünikasyon ana tesislerinde yaygın değildir. Bu, devre kesicinin atmasından yangına kadar her şeye neden olabilir.

  • Maliyet Kontrolü: Vertiv NCU ile kullanıcılar, kullanımı kolay bir sürükle ve bırak web arayüzü aracılığıyla bu bağlantıların görünürlüğü ve kontrolü ile hangi kabine veya başka bir yük grubuna hangi devre kesicinin veya sigortanın bağlı olduğunu belirleyebilir. Bu, müşteri enerji kullanımının ayrıntılı bir şekilde ölçülmesini ve faturalandırma işleminin doğru yapılmasını sağlar. Özellikle, bu özellik için kullanılan tüm akım ölçüm donanımları ve yazılımları DC güç sistemine entegre edilmiştir. Ek ekipman ihtiyacını ve maliyetlerini ortadan kaldırır.

Vertiv NCU’da bu seride tartıştığımız diğer bazı özelliklerde olduğu gibi, akıllı yük yönetimi birçok ağda yeterince kullanılmamaktadır. Bu, daha basit zamanların ve tesislerin kalıntılarıdır ancak günümüzün ağları daha karmaşıktır ve proaktif akıllı yük yönetiminden faydalanabilir.

Tesislerinizde akıllı yük yönetimi kullanıyor musunuz? Cevabınız evet ise, ne tür faydalar görüyorsunuz?

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon