The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

KGK Sistemleri için Lityum İyon Teknolojisinin 6 Avantajı

Arunangshu Chattopadhyay •

Dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonlarına güç sağlamalarıyla bilinen lityum iyon aküler şimdi Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) sistemlerinin alanını daha iyi hale getiriyor.

Bu şarj edilebilir akü, KGK sistemleri için yaygın olarak kullanılan geleneksel Valf Regüleli Kurşun Asit (VRLA) akülerin dezavantajlarını gidermektedir. VRLA’lar daha ucuz olsa da, bu daha ağır aküler daha büyüktür ve daha sık değiştirilmesi gerekir.

KGK içinlityum-iyon akü kullanmanın pratik faydalarına yakından bakalım.

Daha Kompakt ve Hafif

Lityum-iyon aküler %40 ila %60 daha hafiftir ve eşdeğer VRLA akülere göre %40 daha az taban alanına sahiptir. Bu, aynı miktarda gücü sağlamak için daha az alana ihtiyaç duyulduğu dikkate değer bir güç yoğunluğu seviyesi anlamına gelir.

Daha Uzun Süre Dayanır

Lityum-iyon aküler, ortalama olarak VRLA akülerinin iki veya üç katı kadar önemli ölçüde daha uzun kullanım ömrüne sahiptir. Üç ila beş yıl dayanan geleneksel bir VRLA akü teknolojisiyle karşılaştırıldığında, lityum-iyon teknolojisi sekiz ila on yıl (veya daha uzun) akü hizmet ömrü sağlayabilir ve genellikle KGK’dan daha uzun süre dayanır. Bu, KGK’yı kullanım ömrü boyunca daha az veya muhtemelen sıfır akü değişimiyle neredeyse bakım gerektirmez hale getirir. Lityum-iyon aküler, VRLA akülerin aksine, yüksek ömür sunar ve sık şarj ve deşarj döngülerinin beklendiği birçok uygulama için uygun hale getirir.

Daha Düşük Toplam Sahip Olma Maliyetine (TCO) Katkıda Bulunur

Toplam sahip olma maliyeti (TCO) ile ilgili olarak, lityum-iyon aküler ömür beklentisine göre %50’ye kadar tasarruf sağlayabilir. Bunun nedeni öncelikle daha uzun kullanım ömrü, yüksek sıcaklık direnci, daha az bakım masrafı (daha az akü değişimiyle veya hiç akü değişimi olmadan) ve daha az kurulum masrafıdır. VRLA aküler size kesinlikle para tasarrufu sağlayabilir ancak resmin tamamını düşünmeniz ve Toplam Sahip Olma Maliyetini (TCO) göz önünde bulundurmanız sizin faydanıza olacaktır.

Şarj Etmesi Daha Hızlı

KGK akülerinin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tam kapasitede şarj edilmesi gerekir. VRLA akülerin %0’dan tam çalışma süresi kapasitesinin %90’ına kadar şarj edilmesi 6 saatten fazla sürerken, lityum-iyon akülerin şarj edilmesi sadece 2 saat sürer. Bu, KGK aküleriniz tamamen şarj edilmeden önce bir kesinti yaşama riskini azaltır.

En son lityum-iyon akü teknolojisi, birçok endüstrinin avantajına yönelik uzun bir yol kat etti. Sunduğu birçok avantajla, lityum-iyonla çalışan KGK kritik operasyonlarınızı güvence altına almak ve işletme maliyetlerinizi azaltmak için olmazsa olmaz bir çözümdür. Lityum-iyon aküye sahip KGK hakkında daha fazla bilgi edinin.

Daha Yüksek Sıcaklıklara Dayanıklı

Lityum-iyon aküler, performanstan ödün vermeden 40 ºC’ye kadar sıcaklıklarda normal şekilde çalışabilir. Bu, 25 ºC’nin üzerindeki her 10 ºC sıcaklık artışı için kullanım ömürlerinin yaklaşık yarısını boşaltan VRLA akülere kıyasla bu akü teknolojisinin açık bir avantajıdır.

Lityum-iyon aküler geniş bir çalışma sıcaklığı aralığına sahip olduğundan, daha aşırı, geleneksel olmayan ayarlar ve yeterli soğutma kabiliyetine sahip olmayan tesisler için elverişli hale gelirler.

Gelişmiş Entegre Akü Yönetim Sistemiyle Birlikte sunulur

Lityum-iyon aküler, gelişmiş entegre akü yönetim sistemi (BMS) ile birlikte sunulur. Bu, akünün sağlığı ve çalışma süresi üzerinde doğru bir izleme sağlar ve akü hücrelerini akıma, sıcaklığa ve aşırı veya yetersiz şarja karşı korur. BMS, performanstan ve akü ömründen en iyi şekilde yararlanmak için akü şarjını sürekli olarak ayarlar.

Lityum-iyon teknolojisini iş başında görmek ister misiniz? En yeni Vertiv™ Edge Lityum-İyon KGK’mıza göz atın!

İlgili Makaleler

Vertiv Lityum İyon KGK Image

Makaleler Konular

Vertiv Lityum İyon KGK
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon