The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezinizde Para Tasarrufunun 4 Yolu

Veri merkezinde yaşanan kesintilerin ortalama maliyeti dakikada 9000 ABD doları kadardır. Bu durumda, böyle olayların engellenmesi para tasarrufunun ilk ve en bariz yoludur.

Bu durumda, böyle olayların engellenmesi para tasarrufunun ilk ve en bariz yoludur. Bununla birlikte, kuruluşunuz kesintilerden kaçınmasına ve performansı optimize etmesine yardımcı olacak bir tasarruf elde etmek için aşağıdaki dört yöntemden yararlanabilir.

1. Tesisinizi Devreye Alın

Giderek daha karmaşık hâle gelen sistemler ve düzenekler, tesisinizde maliyetli kesintilere yol açabilecek sorunlara daha fazla fırsat tanıyabilir. Devreye alma (Cx); tasarım, kurulum ve başlatma kusurları gibi arızaların arkasındaki büyük sorunların tanımlanmasına ve düzeltilmesine yardımcı olur. Cx, sürekliliği daha da artırmak için güç, soğutma ve bina otomasyonu gibi tüm kritik sistemlerin birlikte tamamen entegre bir sistem olarak çalıştığını doğrular ve belgeler.

Cx, tesisin yaşam döngüsü maliyetlerinin azaltılmasına da yardımcı olur. Cx süreci, optimum performansı korumak için kullanılabilecek karşılaştırma verileri sağlarken sistem çalışmasını iyileştirir. Sistemler optimize edildiğinde, hem daha güvenilir hem de daha verimli olurlar. Cx faaliyetleri, sistem tasarımının parçası olan özel verimlilik özelliklerinin düzgün çalıştığını doğrulayabilir.

Devreye alınmış bir veri merkezi, çoğu zaman geleneksel dağıtımlara göre daha çok gecikme yaşar. Böylece zamanında ve bütçe aşılmadan teslim edilme ihtimali artar. Sermaye yatırımınızın getirisini daha kısa sürede alabilecek ve tesisinizin ömrü boyunca daha düşük çalışma ve bakım maliyetleri elde edeceksiniz.

2. Elektrik Sistemi Performansını Optimize Etme

Elektrik sisteminizin değerlendirilmesi, veri merkezinizde daha fazla süreklilik beklentileri, taşınmalar veya birleşmeler, daha fazla güç ve ısı yoğunluğu ve yasal uyumluluk gibi önemli zorlukları yönetmenize yardımcı olabilecek gelişime açık alanları ortaya çıkabilir.

Tam elektrikli ekipman envanterinizi değerlendirerek hasarlı bileşenleri ve bağlantıları işlerde kesintiye yol açmadan önce belirleyebilir ve ekipman bakımındaki boşlukları tanımlayabilirsiniz. Ayrıca, kısa devre ve koordinasyon çalışmaları veya ark flaş çalışmaları gibi mühendislik hizmetleri, iş yerinde güvenliği iyileştirmek ve uyumluluk sağlamak için kullanılabilir.

Geçerli tüm standartlarla uyumlu bir iş ortamı, İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi (OSHA) ve Ulusal Yangından Korunma Kurumu (NFPA) gibi gruplardan para cezaları ve başka cezalar almaktan kaçınmanıza yardımcı olur ve maliyetli ekipman hasarlarına ve verimlilik kayıplarına yol açabilecek tehditleri azaltır.

Sonuçta, elektrik sistemi değerlendirmeleri önerilen düzeltici eylemlere ve risk azaltma stratejilerine imkan tanıyan ayrıntılı analizler sağlar. Bu, veri merkezinizin güvenilirliğini ve sürekliliğini ekonomik bir şekilde artırmanıza yardımcı olur.

3. Termal Verimi Artırma

Isı yönetimi için güncellenmiş bir yaklaşım, enerji maliyetlerini düşürebilir ve verimliliği artırabilir. Tipik bir veri merkezinde, soğutma toplam enerji tüketiminin yüzde 38'ini oluşturur. Enerji kullanımı üzerinde bir etki oluşturduğunuzda, soğutma sisteminize odaklanmak hızlı bir yatırım getirisi sağlayabilir.

Sıcak noktalar ve hava akışı sorunları gibi sorunları tespit ederek ve düzelterek, enerji kullanımınızı azaltmak için önemli bir ilk adım atarsınız. Bu noktadan sonra, daha fazla verimlilik iyileştirmesi elde etmek için değişken hızlı teknolojiler ve akıllı kontroller uygulayabilirsiniz. Bu teknolojiler, mevcut ekipmanlarınız için yükseltmeler olarak kullanılabilir.

Elektrik kontrollü (EC) fanlar ve değişken hızlı diskler (VSD’ler) gibi değişken hızlı teknolojilerle, mevcut soğutma ünitesi fanlarınızın hızını değiştirerek BT yükünün soğutması ile daha uyumlu hâle getirebilirsiniz. Fan hızını azalttığınızda, BT ekipmanlarınızın ihtiyacı olan fazladan soğutma için enerji harcamayı bırakırsınız. Akıllı kontroller ekleyerek soğutma ünitelerinizin ekip hâlinde birlikte çalışabileceği bir ağ oluşturabilirsiniz. Bu, ünitelerin birbirleriyle “mücadele ettiği”, bir birimin soğuturken diğerinin yeniden ısıtma yaptığı durumları ortadan kaldırır.

Enerjiyi israf eden sorunların düzeltilmesi ve yalnızca kritik sistem sürekliliğini sağlamak için ihtiyacınız olan enerjinin kullanılması, enerji maliyetlerinizi kullanılabilirliği etkilemeden önemli ölçüde düşürebilir.

4. Acil Durum Güç Sisteminizin Güvenliğini Sağlama

Güç sistemi arızasının etkisi, veri ve ekipmanların potansiyel hasarı, iş kesintisi, düzeltme maliyetleri, yasal sonuçlar ve marka ve itibarınızın zarar görmesi dikkate alındığında çok daha geniş kapsamlı olur. Ponemon Institute tarafından 2016’da yapılan bir çalışmada, bir veri merkezi kesintisinin ortalama maliyetinin 740.000 dolar olduğu ve en yüksek maliyetin 2,4 milyon dolara ulaştığı belirlenmiştir. Bu büyük maliyetlerden kaçınmak için yalnızca önlenmeleri yeterlidir.

Uzman teknisyenler tarafından yürütülen düzenli bir önleyici bakım programı; aküler, kesintisiz güç kaynağı (KGK) üniteleri ve güç dağıtımı dahil veri merkezi ekipmanları için maksimum güvenilirliğin sağlanmasında kritik bir öneme sahiptir. 185 milyondan uzun KGK çalışma saatinin analizini içeren bir çalışmada, arızalar arası ortalama süre (MTBF) ile ölçülen ünite güvenilirliği, yıllık önleyici bakım ziyaretleri arttıkça yükselmiştir.

Yeni ortaya çıkan sistem sorunları, düzenli önleyici bakımla tespit edilir. Bu sistematik denetim ve analiz, bu sorunları gidermenizi, ihtiyacınız olduğunda acil durum gücü elde etmenizi ve pahalı, planlanmamış kesintilerden kaçınmanızı sağlar.

VertivCo.com/Services adresinden kritik veri merkezileri ve deneyimli bir servis ortağıyla çalışmanın avantajları hakkında daha fazla bilgi alın.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon