The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

De top vijf datacentertrends voor 2019 volgens Vertiv-experts: edge motor achter veranderingen

december 04, 2018

De experts van Vertiv anticiperen op een zelfvoorzienende, zelfherstellende edge in service van het Internet of Things (IoT), 5G

Columbus, Ohio [4 dec 2018] – De edge van het netwerk blijft het middelpunt van innovatie in het datacenter in 2019, met activiteiten gericht op meer intelligentie om handelingen eenvoudiger te maken, het mogelijk maken van beheer op afstand en het dichten van de steeds groter wordende vaardighedenkloof. Deze toenemende verfijning van de edge behoort tot een van de trends in datacenters in 2019, zoals geïdentificeerd voor experts van Vertiv over de hele wereld.

“De edge van vandaag speelt een essentiële rol in datacenters en netwerkactiviteit en in de levering van belangrijke consumentendiensten”, zei Vertiv CEO Rob Johnson. “Dit is een enorme en fundamentele wijziging in de manier waarop we denken over computing en gegevensbeheer. Het kan geen verrassing zijn dat activiteit in datacenters in 2019 grotendeels gericht zal zijn op innovatie aan de edge.”

1. Vereenvoudiging van de edge: Een slimmere, eenvoudigere, meer zelfvoorzienende edge van het netwerk komt samen met bredere trends in de industrie en consumentenmarkt, zoals het Internet of Things (IoT) en de aanstaande uitrol van 5G-netwerken, voor het bieden van krachtige computing zonder vertraging voor de eindgebruiker.

Voor veel bedrijven is de edge het meest essentiële onderdeel van hun digitale ecosysteem geworden. Intelligente infrastructuursystemen met machine learning-mogelijkheden die samenwerken met op cloud gebaseerde analyse veranderen fundamenteel de manier waarop we denken over edge computing en edge-diensten. Het resultaat is een robuustere, efficiëntere edge van het netwerk met meer zichtbaarheid en zelfherstellende mogelijkheden waarbij minder actief beheer nodig is.

Bijna elk aspect van ondernemen en de maatschappij wordt steeds meer afhankelijk van edge computing voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en beter verbonden en concurrerend zijn. Voor onze klanten - en hun klanten - is continuïteit van computing en diensten cruciaal”, zei John Hewitt, president van Vertiv in Noord- en Zuid-Amerika. “Innovatie in het gebied van de edge betekent het aanpakken van beschikbaarheidsuitdagingen met snel in te voeren, schaalbare infrastructuur; intelligente, op afstand te beheren oplossingen; en diensten tijdens de levensduur die edge computing duurzaam maken voor IT-bronnen die momenteel moeite hebben om te voldoen aan SLA’s.”

2. Revolutie op de werkplek:
Een personeelsbestand dat naar de pensioenleeftijd gaat en opleidingsprogramma’s waarin datacenters en de ontwikkeling van edge onderbelicht blijven zorgen voor uitdagingen in personeelsbeheer voor datacenters over de hele wereld. Dit stimuleert parallelle acties in 2019. Ten eerste zullen bedrijven personeel voor datacenters op andere manieren gaan aannemen, weg van traditionele opleidingsprogramma’s naar een meer flexibele, functiespecifieke instructie met aandacht voor de edge. Meer training vindt plaats op locatie. En ten tweede zullen bedrijven overstappen naar intelligente systemen en machine learning om handelingen te vereenvoudigen, institutionele kennis binnenboord te houden en meer voorspellende en efficiënte diensten en onderhoud mogelijk te maken.

3. Slimmere, efficiëntere UPS-systemen:
Nieuwe alternatieven voor accu’s bieden mogelijkheden voor breder gebruik van UPS-systemen die op een meer elegante manier kunnen omgaan met het stroomnet. Dit zal kort gezegd leiden tot load management en eigenschappen voor beheren van pieken. Uiteindelijk zullen we organisaties zien die een deel van de opgeslagen energie in hun UPS-systemen gebruiken om een bijdrage te leveren aan het stroomnetwerk. De statische opslag van al die energie wordt al langere tijd gezien als een mogelijkheid voor extra winst. Wij gaan steeds meer in de richting van mainstream-toepassingen.

4. Normalisatie nastreven: Het datacenter, zelfs in de tijd van modulair en voorgefabriceerd ontwerp, blijft te complex voor volledige standaardisering van apparatuur. Er is echter een belang op twee fronten: standaardisering van apparatuuronderdelen en normalisering binnen de bouw van datacenters. Het laatste komt tot uiting in het gebruik van consistente architecturen en apparaatsoorten, met regionale verschillen, zodat systemen eenvoudig en de kosten laag blijven. In beide gevallen is het doel om de apparaatkosten te verlagen, leveringstijd en implementatietijden te verkorten en onderhoud en service te vereenvoudigen.

5. Processors met een hoog vermogen en geavanceerde koeling: Omdat het gebruik van processoren toeneemt voor geavanceerde applicaties als gezichtsherkenning of geavanceerde gegevensanalyse, zorgen krachtige processoren voor de behoefte aan innovatieve benaderingen voor warmtebeheer. Directe vloeibare koeling bij de chip - wat inhoudt dat de processor en andere onderdelen deels of geheel zijn ondergedompeld in vloeistof voor warmteregulatie - wordt een rendabele oplossing. Hoewel het meest gebruikt in hoogwaardige computerconfiguraties, zijn de voordelen - waaronder betere serverprestaties, verbeterde werking in hoge dichtheden en minder koelingskosten - een extra overweging waard. Een ander innovatiegebied in Thermal Management is extreme watervrije koeling, dat in toenemende mate populair is als alternatief voor traditioneel gekoeld water.

Bezoek voor meer informatie over deze trends of oplossingen voor datacenters van Vertiv VertivCo.com.

Over Vertiv
Vertiv brengt hardware, software, analyse en lopende diensten samen om ervoor te zorgen dat de vitale toepassing van zijn klanten continu kunnen draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften. Vertiv lost de belangrijkste uitdagingen op waarmee datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële locaties van nu te maken hebben met een portfolio van stroom-, koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en diensten die zich uitstrekken van de cloud tot de edge van het netwerk. Het hoofdkwartier staat in Columbus, Ohio in de VS en Vertiv heeft zo’n 20.000 medewerkers waarmee ze zaken doen in meer dan 130 landen. Bezoek voor meer informatie en voor het laatste nieuws en de laatste content van Vertiv VertivCo.com.

Contact:
Vince McMorrow
T 614-383-1622
E Vince.McMorrow@Fahlgren.com

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie