The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Er zijn twee typen Power Distribution Units (PDU’s), het basistype (Basic) en het intelligente type (Intelligent). Hoewel beiden betrouwbare stroomdistributie kunnen bieden aan kritieke IT-apparatuur binnen een rack of kast, bieden Intelligent PDU's verschillende intelligente functies om de datacentermanagers te helpen hun energie-infrastructuur te begrijpen. Met datacenters die dynamischer en ingewikkelder worden, is er steeds vaker een voorkeur voor Intelligent PDU's.

Wat is een Intelligent PDU?

Een Intelligent PDU gaat verder dan het verspreiden van stroom naar IT-apparatuur in het datacenter. Deze is in staat om stroomverbruik op meerdere apparaten te monitoren, beheren en controleren. De Intelligent PDU biedt datacenterprofessionals met externe netwerktoegang toegang tot realtime kritieke infrastructuurgegevens die geïnformeerde besluitvorming ondersteunen voor maximale beschikbaarheid en het voldoen aan belangrijke efficiëntievereisten. Hoewel er twee hoofdtypen Intelligent PDU’s zijn, monitored (bewaakt) en switched (geschakeld), heeft elk type een verscheidenheid aan extra functies die kunnen worden opgenomen om de kritieke informatie van het apparaat te verhogen. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn onder andere het monitoren van de stroomaansluiting, het monitoren van het omgeving, waarschuwingen en alarmen op basis van door de gebruiker gedefinieerde drempels en nog veel meer. Deze functies minimaliseren downtime en dragen de door de fabrikant geleverde ondersteuning om te voldoen aan Service-Level Agreements (SLA's).

Omdat datacenteromgevingen dynamischer en complexer worden, zetten veel organisaties druk op datacentermanagers om de beschikbaarheid te verbeteren en tegelijkertijd kosten te verminderen en efficiëntie te verbeteren. De volgende generatie servers met hoge dichtheid en netwerkapparatuur hebben de vraag naar hogere rackdichtheid en de algemene stroomvereisten van de faciliteit verhoogd. Hoewel dichtheden onder 10 kW per rack de norm blijven, zijn installaties van 15 kW gangbaar in hyperscale-faciliteiten – en soms wordt zelfs gebruik gemaakt van 25 kW. Configuraties met hoge dichtheid bieden verbeterde prestatieniveaus en capaciteit, maar dit zorgt voor meer behoefte aan een efficiëntere energieafgifte. Daarom worden de functies en functionaliteit die beschikbaar zijn in een Intelligent PDU steeds belangrijker om efficiënte stroomdistributie te bereiken en zo te reageren op veranderingen in datacentercapaciteiten en -dichtheden.

Soorten Intelligent PDU's

De Intelligent PDU's kunnen verder worden opgedeeld in monitored en switched. In de kern biedt de PDU betrouwbare stroomdistributie, terwijl slimmere PDU's de mogelijkheden voor monitoring op afstand, energiebeheer en toekomstbestendige ontwerpplatforms toevoegen.

Monitored PDU

Monitored PDU's bieden een uitgebreide weergave van stroomverbruik, zowel in het rack als via toegang op afstand, terwijl ze betrouwbare stroomdistributie blijven leveren aan kritieke IT-apparatuur. Monitored PDU's zijn beschikbaar in configuratie-opties op eenheidsniveau en op afstand, die een meer fijnmazige weergave bieden van stroomverbruik tot het apparaatniveau. Ze bieden snelle toegang tot kritieke informatie voor het evalueren van energie-gebruikstrends en bieden alarmcapaciteiten om gebruikers te waarschuwen voor overschrijding van door de gebruiker gedefinieerde stroomdrempels. Ze worden aanbevolen voor datacenters die de effectiviteit van het stroomverbruik willen monitoren of verbeteren (PUE).

Meer informatie over Vertiv Monitored PDU's

Switched PDU

Geschakelde PDU's bieden een uitgebreide weergave van kritiek IT-apparatuurstroomverbruik, zowel in het rack als via toegang op afstand met de toegevoegde mogelijkheid om op afstand aan te zetten, uit te schakelen of opnieuw op te starten bij elke aansluiting. Switched PDU’s zijn ook beschikbaar met configuratieopties op eenheidsniveau en stopcontactniveau voor externe bewaking. Switched PDU’s zijn ideaal voor datacenters die het energieverbruik bij de stroomaansluiting moeten beperken om accidentele overbelasting en datacentra op afstand te voorkomen. Ze zijn uitermate nuttig voor datacenters die een snelle en eenvoudige manier vereisen om stroombeheerapparatuur in een grote faciliteit aan en uit te zetten of, in sommige gevallen, een geheel netwerk van faciliteiten.

Meer informatie over Vertiv Switched PDU’s

Algemene kenmerken van Intelligent PDU's

Bij het kiezen van een Intelligent PDU moeten deze belangrijke kenmerken worden overwogen:

IP-aggregatie

IP-adressen en switch-poorten worden steeds duurder, dus datacentermanagers kunnen de kosten van het implementeren van Intelligent PDU's verminderen door gebruik te maken van units met IP-aggregatiemogelijkheden. Als u zich zorgen maakt over implementatiekosten, is het belangrijk om de beperkingen van de fabrikant te onderzoeken, omdat het aantal eenheden dat kan worden samengevoegd op een enkel IP-adres varieert van 2 tot 50 apparaten. Andere functies zoals IP-aggregatie met zelfconfiguratie van downstreamapparaten kunnen ook de implementatietijd en -kosten aanzienlijk verminderen.

Omgevingsbewaking

IT-apparatuur is gevoelig voor omgevingsomstandigheden zoals hitte en vocht. Intelligent PDU's kunnen omgevingssensoren bevatten om de omgevingsomstandigheden in het rack proactief te monitoren om optimale werkomstandigheden te garanderen zonder een aparte beheeroplossing te hoeven implementeren.


Externe connectiviteit

Intelligent PDU's bieden datacentermanagers ook de mogelijkheid om de PDU op afstand te openen via de netwerkinterface of seriële verbinding om stroomverbruik te monitoren en door gebruiker gedefinieerde waarschuwingsmeldingen te configureren om uitvaltijd te voorkomen.

Out-of-band-communicatie

Als het primaire netwerk naar de PDU plat gaat, bieden sommige PDU's redundante communicatie via integratie met een van de bandbreedtebeheerapparaten, zoals seriële consoles of KVM-switches.

DCIM-toegang

Er is een breed scala aan DCIM-oplossingen op de markt die gebruikers een enkel toegangspunt kunnen bieden om realtime power- en omgevingsgegevens te bekijken. DCIM biedt ook de mogelijkheid om trendrapporten te creëren en te ontvangen die zicht bieden op de gehele faciliteit om datacentermanagers te helpen efficiëntie en beschikbaarheid te verbeteren.


Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een Intelligent PDU

Intelligent PDU's bieden nauwkeurige monitoring en controle van energieverbruik. Ze kunnen datacentermanagers informatie geven voor de juiste stroominfrastructuur en onnodige uitgaven voorkomen. Andere belangrijke overwegingen bij het kiezen van Intelligent PDU's zijn hun mogelijkheden om betrouwbaarheid, functionaliteit en aanpasbaarheid te garanderen.

Betrouwbaarheid

Intelligent PDU's mogen, ondanks dat ze boordevol geavanceerde functies zitten, niet worden verstoord in de kernfunctie. Of er nu een Basic PDU of een Intelligent PDU wordt gebruikt, het is belangrijk om PDU's te kopen van een fabrikant die gericht is op kwaliteit en betrouwbaarheid. Niet alle fabrikanten testen volledig elke unit die hun faciliteit verlaat. Het wordt aanbevolen om fabrikanten te identificeren die niet alleen elke unit testen, maar om er een te vinden die de betrouwbaarheid van de kernfunctie van het apparaat tijdens de productontwikkeling in de loop der tijd test.

Hoge temperatuurgraad
Bedrijfsefficiëntie-initiatieven leiden tot datacenters die de temperatuur op hun thermostaat verhogen om het energieverbruik te verminderen. Als gevolg hiervan ondervinden datacenters een toename in de temperatuur van de faciliteit. Deze verandering vereist dat fabrikanten PDU’s ontwerpen om te werken bij hogere temperaturen. Afhankelijk van de fabrikant variëren de maximale bedrijfstemperaturen van 45°C tot 65°C. Een PDU met hoge temperatuurgraad moet in omgevingen met hoge temperatuur worden overwogen om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van stroomdistributie te garanderen.

Wisselstopcontacten
Als rackdichtheden hoger worden, worden kabelbeheer en load balancing een uitdaging. Als de belasting niet goed wordt verdeeld over circuits en fasen, verhoogt dat het risico op overbelasting of stroomonderbrekingen. Om circuit-/fasebalancing en kabelbeheer te vereenvoudigen, bieden PDU-fabrikanten kleurgecodeerde schakelende stopcontacten die het installatieproces aanzienlijk stroomlijnen.

Uitgangen vergrendelen
Mechanismen voor het vergrendelen van het stopcontact zorgen voor een veilige fysieke verbinding tussen de IT-apparatuur en de PDU zodat netsnoeren niet per ongeluk uit het stopcontact worden getrokken en een onbedoelde belasting wordt veroorzaakt. Wereldwijd is de meest gebruikelijke norm voor stopcontacten die in PDU’s worden gebruikt de IEC320 C13 en C19. IEC-aansluitingen zijn internationaal aanvaard en verwerken uitgangsvoltages tot 250 V. Er zijn verschillende opties die variëren van retentie tot het vergrendelen van stopcontacten op de markt.

Functionaliteit

Intelligent PDU's kunnen het energieverbruik van datacenterapparaten in realtime meten, beheren en rapporteren. Met precieze niveaus van meet- en managementcontrole kunnen managers van datacenters dat energieverbruik optimaliseren en gemakkelijker apparatuur en capaciteitswijzigingen ondersteunen. Als ze ook kennis hebben van het energieverbruik voor elk IT-apparaat kunnen ze een aankoop van nieuwere technologie rechtvaardigen.

Met Intelligent PDU's kunnen datacentermanagers het energieverbruik van ongebruikte IT-apparatuur op afstand plannen om het energieverbruik te verminderen. Ze kunnen de grootste vermogensinfrastructuur gebruiken om onnodige kapitaaluitgaven te elimineren, terugboekingen uit te voeren op basis van werkelijke hoeveelheden verbruikte energie en proactief verbruik voor efficiëntie te beheren.

Intelligent PDU's kunnen proactief toekomstige problemen melden voordat ze optreden. Waarschuwings- en kritieke drempelinstellingen kunnen gebruikers waarschuwen voor het aanpakken van kritieke problemen, zoals Intelligent PDU's die overbelasting ervaren die anders een zekering en stroomvoorziening kunnen onderbreken. Alle meldingen worden ontvangen in standaardformaat, zoals SMS, SNMP-traps of e-mail. Intelligent PDU's kunnen worden geïntegreerd met een gecentraliseerde beheersoftware, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden beheerd.


Aanpasbaarheid

Flexibiliteit op rackniveau is een belangrijke factor bij het helpen van datacenters om zich aan te passen aan constante verandering, wat vaak hogere dichtheid betekent evenals vraag naar meer efficiëntie en controle.

Toekomstbestendige ontwerpen in Intelligent PDU's worden gekozen voor de eerdere benadering van te grote infrastructuursystemen, wat inefficiënt is qua kapitaal- en energiekosten. Datacentermanagers met upgradebare Basic PDU’s en Intelligent PDU’s kunnen hun hot-swappable monitoring-apparaat eenvoudig updaten voor gebruik van nieuwe technologieën en om tegemoet te komen aan veranderende bedrijfsbehoeften zonder dat u de volledige stroomstrips hoeft te vervangen of de stroom naar kritieke servers hoeft te onderbreken.

Meer informatie over te overwegen aspecten voor sterk beschikbare intelligente rack-PDU's

PDU-diensten

Sommige leveranciers zullen PDU's vooraf installeren in racks, om implementatietijd en installatiekosten te verminderen. Zoek een leverancier die uw PDU-behoeften kan evalueren om uw volledige stroomketen te optimaliseren voor beschikbaarheid en capaciteitsvereisten voordat u racks en PDU's bestelt.

Om IT-middelen te optimaliseren, kunnen organisaties profiteren van de diensten die door de Original Equipment Manufacturer (OEM) van de PDU worden aangeboden om de implementatie en het beheer van kritieke vermogenssystemen te vereenvoudigen.

OEM-servicepartners kunnen PDU-installatie en opstarten uitvoeren. Terwijl IT-personeel zich kan bezighouden met andere taken, hebben bedrijven het gemak en de zekerheid dat OEM-experts de installatie vanaf het begin correct beheren. Deze technici kunnen ook de verwijdering en afvoer van oude PDU's afhandelen.

Sommige OEM's bieden maar liefst een 5-jarig beschermingsplan om de levenscyclus van PDU’s te ondersteunen. Ze kunnen ook on-demand toegang bieden tot onderhoudsgeschiedenis en uitgebreide rapporten die nuttig zijn bij het vereenvoudigen van het beheer van PDU's onder contract. Er zijn 24/7 noodhulpdiensten op locatie die maximale beschikbaarheid van cruciale toepassingen garanderen.

Meer informatie over Vertiv’s PDU-services (Distribution Assurance Package)





Intelligent PDU's zijn strategische activa die zorgen voor hoge beschikbaarheid in het datacenter. Ze kunnen het beste inzicht bieden in IT-stroomverbruik in het rack. Ze bieden tevens intelligente stroombewaking en controle in het datacenter. Er wordt van ze verwacht dat ze zich flexibel kunnen aanpassen aan snelle veranderingen. Organisaties moeten Intelligent PDU's overwegen die betrouwbaar zijn, een verscheidenheid aan functies bieden en kunnen voldoen aan hun behoeften vandaag en in de toekomst. Ze moeten profiteren van door OEM aangeboden PDU-diensten om implementatietijd en -kosten te verminderen.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie