Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Casestudy van Vertiv: EPFL - École Polytechnique Fédérale de Lausanne

maart 29, 2019

De École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) is - naast de vele traditionele universiteiten en hogescholen die door de kantons worden beheerd, een van de twee federale instituten voor technologie in Zwitserland en heeft haar hoofdkantoor in Lausanne.

Sinds de oprichting in 1969 is het een van de bekendste instituten voor wetenschap en technologie in Europa.

Net als zijn zusterinstituut in Zürich, de 'ETHZ', heeft het drie hoofddoelen: onderwijs, onderzoek en technologieoverdracht. Meer dan 14.000 docenten, onderzoekers en studenten werken, geven les en doen onderzoek op de hoofdcampus.

Achtergrond

Om ervoor te zorgen dat de vele verschillende innovatieve en toekomstgerichte projecten van onderzoekers en studenten worden ondersteund met de juiste IT-apparatuur, heeft de EPFL IT- en gebouwinfrastructuur-teams met ongeveer 200 werknemers. Aristide Boisseau, Hoofd van het Datacenter Operations-team, speelt een bijzonder belangrijke rol. Samen met zijn team fungeert hij als de interface tussen de twee domeinen, en zorgt hij voor een regelmatige uitwisseling van informatie en soepel lopende processen.

Op de EPFL worden overwegend hoogwaardige computers gebruikt om de vereiste capaciteit te kunnen leveren die nodig is voor wetenschappelijke berekeningen. Hoewel het budget van de EPFL voor nieuwe hoogwaardige computers de afgelopen jaren gelijk is gebleven, hebben leveranciers toch de capaciteit van hun producten in het datacenter verhoogd. Als gevolg hiervan is de stroomdichtheid per vierkante meter gestegen en hebben de bestaande ventilatiekoelingssystemen deze groei niet kunnen bijhouden. Daarom was een nieuwe, intelligente oplossing vereist die in staat was om de 8-punts netwerksystemen adequaat te koelen.

Casus overzicht
Locatie:

Zwitserland

Vertiv Solutions:
  • Advies over apparatuur voor een nieuw IT-centrum
  • Liebert Smart Rack PDU MPX
  • Knürr DCD35 lucht-waterkoeling deuren
Resultaten:
  • Verbetering van de effectiviteit van het energiegebruik (PUE) met een waarde van 2 tot 1,06
  • Ruimtebesparing van 30% tot 50%
  • Reductie van de CAPEX en OPEX
Download de Case Study

Gerelateerde artikelen

Amadeus Image

Casestudies

Amadeus
PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie