The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

De innovatie en groeisnelheid van toepassingen in Artificial Intelligence (AI) en high-performance computing (HPC) zijn immens. Autonome auto's, fraudedetectie, business intelligence, affiniteitsmarketing, gepersonaliseerde geneeskunde, Alexa, Siri, smart cities en Internet of Things (IoT) zijn slechts enkele van de commerciële en consumentgedreven toepassingen die wereldwijd in gebruik aan een enorme groei bezig zijn. De basis wordt gevormd door dichtvertakte computerplatformen en IT-infrastructuren die zeer gespecialiseerde datacenteromgevingen vereisen om betrouwbaar en efficiënt te kunnen functioneren.

Oudere datacentra op locatie of in colocatie, jaren geleden gebouwd ter ondersteuning van computerservers voor algemeen gebruik, worden in bepaalde markten overbodig vanwege de intensieve vermogen- en koelvereisten van de HPC- en AI-servers. Deze servers zijn gebouwd op verwerkingsintensieve componenten zoals grafische verwerkingseenheid (GPU) kaarten en duale centrale verwerkingseenheid (CPU) architecturen. Ze verbruiken doorgaans tussen 500 watt en 1 kilowatt (kW) stroom per geïnstalleerde server- rackeenheid. Dit betekent dat een volledig verpakte HPC- of AI-serverkast, met 45 beschikbare rackeenheden, gemakkelijk 25-30 kW of meer stroom kan verbruiken bij het uitvoeren van meerdere werktaken, waardoor extreme hitte wordt gegenereerd.

Houston, we have a problem!

Oudere datacenteromgevingen zijn ontwikkeld met luchtgebaseerde systemen om 100-150 watt vermogen per vierkante voet te koelen, gelijk aan 3-5 kW kritiek verbruik per kast. Deze hoeveelheid vermogen en koeling is onvoldoende om de introductie van AI- en HPC-servers te ondersteunen en vormt een enorme potentiële bottleneck in AI-innovatie.

Robuuste vermogen- en koelmogelijkheden in het datacenter zijn essentieel voor het leveren van alle beloftes van AI. Zonder een moderne datacenteromgeving wordt AI-hardware duur om te implementeren, moeilijk te schalen en bestaat het risico van aanzienlijke prestatieafbraak en operationele betrouwbaarheid. HPC- en AI-voetafdrukken kunnen niet worden geoptimaliseerd, tenzij de kasten volledig van boven naar beneden kunnen worden verpakt met alle serverrackunits die gebruikt worden, en er is voldoende vermogen en koeling beschikbaar om aan deze dichte workloads te kunnen voldoen.

Colovore en Vertiv hebben er nu zes jaar aan samengewerkt om deze uitdagingen aan te pakken. Samen maken onze bedrijven de groei van AI- en HPC-applicaties mogelijk door een datacenteromgeving te leveren die geoptimaliseerd is voor IT-infrastructuurimplementaties met hoge dichtheid.

De negen-megawatt (MW) colocatievoorziening van Colovore, gevestigd in Silicon Valley, is gebaseerd op Vertiv’s elektrische en mechanische infrastructuur, waarbij vloeistof wordt gebruikt als primair koelmedium door warmtewisselaars in de achterdeur (RDHX). Elke kast, muur tot muur, beschikt over 35 kW vermogen en koelcapaciteit, wat robuuste, maar efficiënte en schaalbare bewerkingen mogelijk maakt. Hierdoor kan worden voorzien in AI-voetafdrukken op de kleinste, meest compacte manier, wat aanzienlijke besparingen op de operationele en kapitaalkosten levert en de schaalbaarheid aanzienlijk verbetert. Schalen binnen een datacenterkast is veel beter, om vele redenen, in vergelijking met uitschaling door meer en meer kasten, vloerruimte en bijbehorende infrastructuur te vereisen.

Colovore werd opgericht in 2014 en had vanaf het begin als doel om colocatiediensten met hoge dichtheid te leveren. Daarom hebben we onze faciliteit ontworpen rond vloeistofkoeling. Na het evalueren van een aantal oplossingen, zijn we gestandaardiseerd op de Vertiv Liebertâ DCD passieve rackdeur en de resultaten zijn indrukwekkend: zes jaar in dienst, 100 procent uptime tot nu toe en 1,1 power usage effectiveness (PUE).

Onze klanten variëren van starters in Silicon Valley tot Fortune 500 ondernemingen, met implementatieformaten van 10 kW tot meerdere mW van capaciteit. Vertiv's kasten en de mogelijkheden voor thermische beheersing hebben gezorgd voor betrouwbare ondersteuning van duizenden HPC- en AI-servers die zorgen voor intens verbruik in elke kast en extreme hitte genereren.

Hoewel we ons verwonderen over de enorme groei van consumenten- en bedrijfstoepassingen in het gebruik van realtime AI- en HPC-processen en analytische mogelijkheden, is het belangrijk om te begrijpen dat de werkpaarden van deze applicaties — de compacte en krachtige computerplatformen zelf — speciale omgevingen vereisen. De teams van Colovore en Vertiv hebben onze expertise gecombineerd om deze omgevingen aan de AI-industrie te leveren, en we zijn enthousiast over het blijven voldoen aan die unieke vereisten.

Lees de case study

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.
PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie