The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

De impact van het thuiskantoor als de nieuwe Edge-locatie

In 1998 was ik in een funky Temple Bar-gebouw in Dublin met mijn splinternieuwe Nokia 5110 mobiele telefoon. Ik was bij een presentatie over hoe het internet maatschappelijk gedrag zou gaan veranderen. De presentator vertelde ons dat hij ons iets illegaals wilde laten zien. We hebben kijken elkaar aan, opgewonden dat we onderdeel waren van een of ander geheim. Daarna maakte hij een telefoontje over IP via de bandbreedte van twee Integrated Services Digital Network (ISDN)-lijnen, die op dat moment illegaal waren in Ierland.

De presentator heeft ons vervolgens een verhaal verteld over hoe we over 10 jaar vluchten zouden boeken op onze telefoons, inchecken met onze telefoons en zouden instappen met onze telefoons. Na een landing zouden we met onze telefoon een taxi bestellen om ons naar het hotel te brengen, dat we online hebben geboekt, en ons Global Positioning System (GPS) gebruiken om er te komen. Ik herinner me het nog goed, niet omdat het onrealistisch leek, maar omdat het zo compleet anders was dan wat ik op dat moment als normaal gedrag kende. Het is nu de norm en we kunnen niet meer terug naar hoe het voorheen was.

Iedereen die gedragswetenschappen heeft bestudeerd weet dat het veranderen van gedrag tijd kost en verschillende fases doorloopt. Op dit moment ervaren veel mensen een dramatische verandering in hun werk met betrekking tot hun woon-werkverkeer, locatie en professionele interacties die alle fasen van het veranderingsproces hebben doorlopen. Er was geen contemplatie vooraf, contemplatie, intentie of voorbereiding. Ze staan plotseling in het heden en vertonen nieuw gedrag in nieuwe omgevingen. Voor velen is deze nieuwe omgeving helemaal niet zo slecht. Ze hebben geen moeite om zich aan te passen, zo gezegd, en er zijn weinig redenen voor een terugkeer naar het oude.

Dit is waarschijnlijk ook het nieuwe 'normaal', zelfs in de komende maanden, zodra bewegingsbeperkingen minder worden.

Met betrekking tot seismische maatschappelijke veranderingen gedreven door belangrijke gebeurtenissen, zei Robert Kargon, een geschiedenisprofessor aan Johns Hopkins University, "Noodsituaties zoals deze versnellen trends die al in de maatschappij bestaan." Op dit moment lijkt er een behoefte te zijn aan een duurzamere planeet, een betere balans tussen werk en privéleven, minder woon-werkverkeer en flexibiliteit in het werken.

Tot de recente gebeurtenissen kon je zeggen dat het internet een extra dimensie heeft gegeven aan ons dagelijks leven. Nu is het cruciaal geworden voor ons dagelijkse leven voor onze visuele interactie met anderen die we niet fysiek kunnen bezoeken, onze levensstandaard, onze veiligheid en onze geestelijke gezondheid. Heeft het eindelijk zijn raison d’être gevonden?

Zelfs beroepen die niet alleen van technologie afhingen, zoals leraren, fitnessinstructeurs en medische professionals, gebruiken technologie zoals ze nooit eerder hadden gedaan. Het is hun nieuwe normaal geworden, dus welk effect heeft dit op IT en de infrastructuur die het ondersteunt?

Nr. 1 toegenomen cloudificatie

Ervan uitgaande dat het nooit helemaal terug zal gaan naar de oude situatie, en op basis van de dramatische stijging van de vraag naar clouddiensten, is het waarschijnlijk dat verhoogde en versnelde cloudificatie zal volgen.

Ondernemingen zullen meer veerkrachtig willen zijn tegen nieuwe schokken en de capaciteit willen hebben om gemakkelijker een nieuw werkmodel mogelijk te maken. Ze zullen meer diensten naar de cloud overzetten om ervoor te zorgen dat toegang op afstand mogelijk en gemakkelijk is. En natuurlijk, om minder gevoelig te zijn voor de effecten van toekomstige schokken, zullen ze zonder twijfel willen samenwerken met technologiebedrijven die ze het beste beschermingsniveau zullen bieden, waarbij schijnbaar onschuldige dingen zoals de nabijheid van een onderhoudstechnicus bij hun vestiging zal worden overwogen.

Nr. 2 versnelde uitbouw Edge-locaties

Met een toegenomen vraag naar de levering van clouddiensten, en de kosten en snelheid die hierbij hoort, is het waarschijnlijk dat hyperscalers en toepasselijke colocatieleveranciers deze diensten nog sneller zullen verspreiden naar de nu meer verspreide gebruikersbasis. Als ze goed beschermd zijn in moeilijke tijden, kunnen ze in een hoger tempo stappen zetten. De snelheid van implementatie zal versnellen en de vraag naar concepten zoals geprefabriceerde datacenters zal waarschijnlijk toenemen.

Nr. 3 Telecombandbreedte voor woningen wordt groter

Meer clouddiensten die meer lokaal worden ingezet, vertrouwen op het laatste gedeelte van de toeleveringsketen om bij de gebruiker te komen. Hoewel de totale verkeersvolumes niet veranderen, geldt dat wel voor de patronen. Zakelijke locaties met krachtige verbindingen zullen minder worden en woonwijken met minder capaciteit zullen het overnemen. Knelpunten in netwerkknooppunten zijn waarschijnlijk op plekken waar lijnen bij elkaar komen. Voeg hier de extra warmte aan toe die op deze locaties wordt gegenereerd door IT die op 100 procent capaciteit draait, en warmteafvoer wordt een belangrijk onderwerp, vooral wanneer de temperatuur in de zomertijd stijgt en het onderhoud riskanter wordt.

Mensen zijn de meest flexibele soort en we zullen ons succesvol aanpassen. Wat er is veranderd, is de snelheid en de invloeden die hierbij horen. Als we deze snelle overgang van computergebruik naar thuiskantoren slechts 15 jaar geleden hadden gehad, zouden we veel minder goed voorbereid zijn geweest om de bedrijfscontinuïteit te ondersteunen die essentieel is voor onze gemeenschappen, nu en in de toekomst.

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie