The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Bescherm elke dosis: 5 overwegingen voor noodstroomvoorzieningen voor de vriezers waarin de eerste COVID-19-vaccins worden opgeslagen

Gary Dennis •

Volgens de World Health Organization moet jaarlijks maar liefst 50% van de vaccins worden weggegooid vanwege onjuiste omgang, zoals problemen met temperatuurcontrole. Omdat de nieuwe COVID-19-vaccins van Pfizer en Moderna bij extreem lage temperaturen moeten worden opgeslagen, is de aanpak van dit probleem belangrijker dan ooit.

De eerste ronde COVID-19-vaccins wordt nu gedistribueerd, dus zorgorganisaties moeten nu zorgen dat ze klaar zijn om deze potentieel levensreddende geneesmiddelen te ontvangen en toe te dienen. Ziekenhuizen kopen nu al ultrakoude vriezers die zijn ontworpen om de vaccins op temperaturen van maar liefst -80 graden Celsius te houden.

Ze kunnen echter een essentieel onderdeel van hun oplossing over het hoofd zien: stroomconditionering en noodstroomvoorziening voor deze kritieke apparatuur. De vriezers verbruiken veel stroom om temperaturen consistent laag te houden. Als de stroombron om welke reden dan ook met problemen te maken krijgt, brengt dit de beperkte voorraad vaccins in gevaar, iets dat rampzalig kan zijn op dit kritieke moment in de strijd tegen het coronavirus.

De juiste noodstroomvoorziening kiezen

Gezien de grote belangen moet een noodstroomvoorziening voor de vriezers met lage temperatuur deel uitmaken van de oplossing op elke locatie waar de vaccins worden opgeslagen. Idealiter bestaat die oplossing uit een intelligente UPS (Uninterruptible Power Supply) die voldoet aan de volgende vijf criteria:

  1. Online dubbele conversietechnologie: Er zijn drie belangrijkste typen UPS-systeemconfiguraties: online dubbele conversie, lijninteractief en offline. Voor de meest bedrijfskritische toepassingen biedt een online UPS-oplossing met dubbele conversie de hoogste mate van bescherming. Met dit type UPS worden uw vriezers met ultralage temperatuur volledig geïsoleerd van ruwe netstroom, waardoor de vriezers worden beschermd tegen stroomdalingen, pieken, stroomstoringen of stroomuitval die problemen kunnen opleveren voor het vermogen om de vaccins op de juiste temperatuur te houden.
  2. Nul overdrachtstijd naar batterijen: Zelfs als er een generator wordt gebruikt, is er een overdrachtstijd bij het overschakelen van de hoofdstroombron naar de noodstroomgenerator. Tijdens die vertraging kan de werking van de vriezer negatief worden beïnvloed, waardoor de inhoud in gevaar komt. Een dubbele conversie-UPS vult de overdrachtstijdskloof met batterijvermogen op totdat de generator in werking treedt. Voor hoogwaardige bescherming moet de UPS onmiddellijk overschakelen naar de noodstroom van de batterij, waardoor een daadwerkelijk ononderbroken toevoer van stroom en een constante bewaartemperatuur voor de vaccins worden gegarandeerd.

  3. Schaalbare looptijd: Soms is een generator niet beschikbaar of vereist een noodplan voor kritieke systemen uren batterijlooptijd in plaats van slechts enkele minuten. In deze gevallen kan dit niveau van ondersteuning worden geboden door een UPS-model dat externe batterijkasten kan detecteren en hiermee verbinding kan maken voor toegang tot extra batterijvermogen.

  4. Mogelijkheden externe bewaking UPS: Het is belangrijk om te weten dat de UPS altijd werkt naar behoren en dag en nacht zijn werk doet. Facilitair personeel moet ook weten dat de UPS-batterijen volledig zijn opgeladen en klaar zijn om te ontladen zodra ze nodig zijn. Een intelligente UPS maakt het mogelijk om dit zowel op afstand als lokaal te monitoren, waardoor het personeel de batterijstatus kan controleren en proactief de vervangingsdatum van de batterij kan voorspellen. Alarmmeldingen via zowel e-mail als sms houden het personeel op de hoogte van stroomproblemen en versnellen de reactietijd als er ooit een probleem optreedt met de eenheden.

  5. Eenvoudige installatie en bediening: Omdat de gezondheidszorg op dit moment zoveel op haar bord heeft, kan een UPS niet nóg meer complexiteit toevoegen aan hun werkzaamheden. Een plug-and-play-systeem dat snel kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd en meerdere vriezers kan ondersteunen, zorgt ervoor dat uw noodstroomvoorziening u helpt in plaats een belemmering te vormen. De installatie wordt verder gestroomlijnd door een compacte, flexibele vormfactor die op de vloer of muur kan worden gemonteerd en minimale ruimte in beslag neemt. Ten slotte draagt een gebruiksvriendelijke, gemakkelijk te lezen interface voor systeeminzichten en diagnoses bij aan het vereenvoudigen van de doorlopende werking en onderhoud van het systeem.

Geef uw COVID-19-vaccins de bescherming die ze verdienen

De nieuwe vaccins van Pfizer en Moderna bieden de broodnodige hoop in de strijd tegen het coronavirus. Vriezers met ultralage temperatuur, met de online UPS-systemen met dubbele conversie als noodstroomvoorziening, spelen een belangrijke rol in de inspanningen van elke zorginstelling om ervoor te zorgen dat elke dosis kan worden gebruikt. Bij Vertiv zijn we er trots op dat we een volledige voorraad van de Liebert® GXT5 UPS-serie kunnen aanbieden, die aan alle bovenstaande vereisten kan voldoen. Neem direct contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger voor meer informatie over hoe GXT5 kan helpen bij uw vaccinbescherming.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie