The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Terugkijken: Trendprognoses zijn duidelijk wanneer ze achteraf worden bekeken

Al enkele jaren voorspellen Vertiv-experts trends die van invloed zijn op het datacenter in het komende jaar. De voorspellingen van dit jaar betreffen alles van hybride architecturen tot de internationale invloed op het datacenter. 

Onze jaarlijkse trendvoorspelling is meer dan wat losse gedachten. De datacenterindustrie vraagt een onaflatende focus op wat er komen gaat, en elke organisatie die niet vooruitkijkt en anticipeert op verandering zal achterop raken. Vertiv zal die fout niet maken. Daarom doen we altijd het werk voor vandaag met één oog gericht op morgen, zodat we onze klanten optimaal kunnen ondersteunen.

Ons doel bij dit project is om trends te identificeren voordat ze in de mainstream terechtkomen, maar ook niet om zo ver te gaan dat het niet relevant meer is. Het is lastig om het precies bij het rechte eind te hebben, maar het blijkt dat onze experts daar heel goed in zijn. We projecteerden al in 2015 groei aan de edge van het netwerk, ruim voordat de edge- en gedistribueerde netwerken onze kijk op het datacenter hebben veranderd, en edge computing is sindsdien onderdeel geweest van elke trendlijst. We waren onze tijd vooruit met lithium-ionbatterijen in 2016. Tegenwoordig is lithium-ion een algemeen geaccepteerd alternatief voor traditionele loodzuurbatterijen.

In 2017, terwijl de industrie zich voorbereidde op de overstap van het traditionele datacenter voor ondernemingen, zagen we meer nuance. Onze experts voorspelden meer een herconfiguratie van ondernemingen, met organisaties die gebruik maakten van eigen en cloudbronnen in vroege versies van hybride netwerken

We hebben ook een paar keer de plank misgeslagen. We voorspelden al in 2015 een belangrijke focus op duurzaamheid voor datacenters, en dit is langzamer verlopen dan verwacht. Het doet me plezier om te vermelden dat de activiteit groeiende is op dit gebied, en we doen er alles aan om hier onze rol in te spelen. We waren ook vroeg in het melden van de trend voor hoge dichtheid, en voorspelden een stijging van de gemiddelde rackdichtheden in 2017, maar dit is nog niet gebeurd. In plaats daarvan zien we rekken met hoge dichtheid alleen in geïsoleerde gevallen, die een andere uitdaging vormen voor gebruikers van datacenters.

We hebben het vaker bij het juiste eind gehad dan dat we het mis hadden, wat me veel vertrouwen geeft in de voorspellingen voor dit jaar. Als u vooruit kijkt naar 2020 en daarna, welke trends, groot of klein, verwacht u dat invloed zullen hebben op het datacenter?

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie