The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Is de Edge waar we denken dat deze is?

Door Martin T. Olsen, vicepresident Global edge and Integrated Solutions, Vertiv

Martin T. Olsen •

Er is in de afgelopen vijf jaar veel gezegd en geschreven over de edge van het netwerk, waarbij weinigen het eens zijn over waar de edge precies ligt en wat het precies is. Die onduidelijkheid heeft aan ons geknaagd, tot we begin vorig jaar besloten om er iets aan te doen. Het resultaat was een onderzoeksproject waarin gekeken werd naar de opkomende gebruikscasussen voor edge-implementaties en gecategoriseerd wat we als vier archetypen identificeerden voor die edgelocaties.

Zoals bij dergelijk onderzoek gebruikelijk is, is de output een momentopname. De resultaten zijn echter nog steeds actueel, zelfs nu we dit moment verder achter ons laten en dichter bij een meer gedefinieerde edge komen en, uiteindelijk, 5G-netwerken. Het draaide uiteindelijk om, net zoals nu: Vraag drijft de investering en implementatie van edgeproducten en zal bepalen hoe verschillende edgelocaties worden opgezet.

De inzichten van AT&T over 5G aan de Edge

Jeff Shafer, AT&T assistant VP of product management for edge-solutions heeft vergelijkbare interessante dingen gezegd in een artikel dat vorige week op Data Center Knowledge te lezen was (AT&T zegt dat de Edge niet is waar u denkt dat deze is). Ik zie zijn opmerkingen als een eerlijke beoordeling van de toestand van de edge, omdat het betrekking heeft op de vroege stadia van 5G-implementatie. Een groot deel van de discussie rond 5G is gericht op de meer ambitieuze toepassingen, zoals autonome voertuigen, maar die functies zijn realistisch gezien nog jaren verwijderd van breedverspreide toepassing. De korte termijn belooft meer incrementele verbeteringen ten opzichte van 4G-diensten, en ik ben het eens met Jeff dat de te ondersteunen architecturen waarschijnlijk meer zullen lijken op een verbeterde versie van metrohubs, dan microdatacenters aan de basis van elke gsm-mast.

Hoe 5G daadwerkelijk zal worden geïmplementeerd

Uiteindelijk draait het allemaal om het probleem die u probeert op te lossen. Het is begrijpelijk dat iedereen 5G als eerste wil implementeren, maar de locatie van die implementaties en hoe ze worden opgebouwd, hangt af van de vraag. Dit is geen 'bouw het en ze zullen komen'-scenario, maar eerder de vraag die het aanbod dicteert. Wanneer consumenten en ondernemingen vragen naar betere QoS (Quality of Service) om bestaande en nieuwe applicaties uit te voeren, zullen operators het netwerk bouwen dat dit serviceniveau kan leveren. Maar de realiteit is 4G LTE voldoet aan de overgrote meerderheid van de vraag van vandaag de dag.

Uiteraard is deze 4/5G edge slechts één van de vele soorten edge-implementaties. Edgelocaties die de gezondheidszorg ondersteunen, zien er anders uit dan degenen die de detailhandel ondersteunen, die er anders uitzien dan degenen die financiële instellingen ondersteunen, die er anders uitzien dan de degenen die industriële toepassingen ondersteunen. Daarom streven we ernaar om als Vertiv een Zwitsers zakmes te zijn voor klanten in verschillende branches, om expertise en oplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van elke edgelocatie.

Wat is op dit moment uw edge en hoe denkt dat deze er in de komende vijf jaar uit zal zien? Denkt u dat Network Edge Compute van AT&T een voorbode is voor de toekomst?

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie