The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Hoe telecomnetwerken kunnen profiteren van de verbetering van de energie-efficiëntie met kleine veranderingen in het DC Power systeem

Henrik Nilén •

Gebruik van een 98 procent efficiënte gelijkrichter zorgt voor een besparing van energiekosten voor een snelle ROI

Het opschalen van de netwerkinfrastructuur ter ondersteuning van de doorlopende vraag naar meer mobiele communicatie is een uitdaging op zich, maar door dit te doen en ondertussen de milieu-impact en de hoeveelheid energie die door deze telecomnetwerken wordt verbruikt te minimaliseren, wordt een nieuwe laag complexiteit toegevoegd aan een snel evoluerende telecommunicatiesector.

Waarom hebben we weer energie-efficiënte DC Power systemen nodig?

Hoewel nieuwere apparatuur over het algemeen efficiënter is, kan het mogelijk niet het stroomverbruik compenseren dat nodig is om de toename in mobiel verkeer te verwerken die we verwachten van 5G.

Volgens Cisco zal het wereldwijde mobiele dataverkeer in 2021 bijna zeven keer de hoeveelheid verkeer zijn dan die we in 2016 hebben gezien, — een verwachte 49 exabytes aan mobiel dataverkeer per maand.

Dit soort verkeer zorgt niet alleen voor zorgen over energie-efficiëntie en operationele uitgaven, maar ook milieugerelateerde problemen. Tegen 2020 verwacht men dat de uitstoot van broeikasgassen die indirect door smartphones wordt veroorzaakt, gelijk aan 125 megaton koolstofdioxide (CO2) zal zijn.

Hoe krijgen we onze netwerkinfrastructuur op dat efficiëntieniveau?

Architecten van stroomsystemen en hun back-up-systemen moeten gericht zijn op het wegnemen van deze zorgen. Zelfs een kleine wijziging in de infrastructuur, zoals het gebruik van een efficiëntere gelijkrichter, kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de koolstof-voetafdruk voor de kritieke faciliteiten die deze systemen nodig hebben om de zakelijke continuïteit te waarborgen.

Al bijna een decennium zijn er gelijkrichters met een efficiëntie van 96-97 procent beschikbaar, maar een nieuwe mijlpaal is bereikt door Vertiv met zijn 98 procent efficiënte gelijkrichter waarmee systeemeigenaren en operators het energieverbruik onder alle belastende omstandigheden kunnen optimaliseren.

Dankzij technologische vooruitgang en componenten zoals galliumnitride (GaN) die ultrahoge efficiëntie en verbeterde stroomdichtheden mogelijk maken, kan het vermogensverlies tot 75 procent worden gereduceerd in vergelijking met 92 procent efficiënte gelijkrichters die tegenwoordig nog steeds op grote schaal worden gebruikt. Gelukkig is het rendement op investering voor een efficiëntere gelijkrichter snel en kan het helpen om te compenseren voor de aanhoudende stijgende energiekosten.

Lees onze whitepaper voor meer informatie over onze 98 procent efficiënte gelijkrichter en bezoek onze efficiëntiecalculator om te zien waarom groen zijn nog nooit zo betaalbaar was.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie